365 dagen “JohnBlog”

Yup! JohnBlog is “precies” 1 jaar oud! Voor de opmerkzame bezoeker die de aanhalingstekens en de datum van schrijven in de mot heeft gekregen beken ik  inderdaad dat ik een 48 uur te vroeg ben om te juichen. Door privéomstandigheden ging het mij niet lukken precies op de bewuste datum te posten, vandaar dus deze “early celebration” . Op 19 september 2009 ging ik van start met het schrijven van mijn eerste blogpost met een persoonlijk eerbetoon aan Hilde Rens. Sindsdien tokkel ik op regelmatige basis over iets, over iemand of gewoonweg over mijzelf op mijn persoonlijk stekje op het “WereldWijdeWeb”. Een ideaal ogenblik om eventjes stil te staan en er wat statistiekjes erbij te halen zodat de al dan niet vaste bezoeker van mijn blog weet hoe goed of hoe slecht de boel hier draait.

  • Populariteit

Van meet af aan heb ik geen hoge verwachtingen geëist ivm mijn blog. Er is geen streefdoel en er is geen omzetquota die moet worden gehaald. Eerlijkheid tov jezelf is belangrijk want niemand zit te wachten op een zoveelste persoonlijke blog waar er al miljoenen versies van bestaan. Die waarheid had ik al langer in pacht alvorens ik nog maar het idee had om een eigen blog te starten. Desalniettemin vond ik het leuk om te ontdekken dat ik dagelijks een 20-tal bezoekers over de vloer kreeg.  Naarmate mijn blog méér en méér blogposts begon te bevatten, en ik mijn reis naar de USA had gemaakt, merkte ik dat er een quasi constante upgrade variërende tussen de min. 50 en max. 120 bezoekers over mijn dititale vloer had plaatsgevonden. Op het moment van schrijven haal ik dagelijks minstens 70 bezoek(st)ers.

Om nu eventjes op jaarbasis een korte samenvatting te geven:

– In totaal heeft mijn blog na 1 jaartje een 14459 bezoekers op de teller staan.
– De populairste dag was op
26 juli 2010 met een recordaantal van 196 bezoekers.
– In totaal zijn er (incl. deze)
60 gepubliceerde blogposts met 11 concepten die ooit het daglicht wel zullen zien.

  • JohnBlog “Post Championship 2010”

Zoals ik al vermeld had in mijn vorige peiling ivm statistieken is het geen complete verrassing dat een recept met de medaille van populairste post gaat lopen. Het recept van “De courgettesoep” blijft me tot op heden nog altijd verbazen. Deze kreeg namelijk een 5496 hits sinds het online verschijnen en is dusdanig de dominerende winnaar. Ook wordt deze door de bezoek(st)ers blijkbaar het meest aangevinkt via de “I Like” feature. Dat andere (makkelijke) recept, Tomatensoep met balletjes”, werd reeds een 3154 keer bezocht en prijkt zo op een stevige tweede plaats. Recepten zitten nog altijd in de lift en vallen dusdanig het meeste in de smaak.

De nominatie in omgekeerde richting gaat naar “GBM: Thinner” met een povere 5 hits.  Best te verklaren want aangezien ik mijn blog quasi volledig in het Nederlands schrijf en een filmbespreking in het algemeen minder aantrekkelijk is dan een (simpel) receptje is ook hier geen complete verrassing van toepassing. De film in kwestie was zeker en vast geen hoogvlieger en voorziet ook geen brandstof om je zoekmachine op gang te trekken. Hieropvolgende echter meteen een kleine tegenstrijdigheid  in mijn analyse want blijkbaar wordt mijn bespreking voor de onbekende film ” The Man With One Red Shoe” met een mooie 138 hits, haast wekelijks bekeken.

Vandaag start mijn 2de blogjaar dus ik zou zeggen,… stay tuned!

Noot: Alle bezoekers worden hier omschreven als “unieke” bezoekers.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.