Privacy

Elke website heeft het wel ergens staan, maar haast niemand (althans ik toch niet) leest het. Omdat het soms wat onduidelijk is wat je concreet dient te vermelden, zeker voor een hobbyblog als de mijne, heb ik zelf wat informatie bij elkaar geharkt.
Voor hij/zij/x die het echt weten wil dus! šŸ™‚

Opmerking: de inhoud van deze privacy verklaring kan ten allen tijde worden gewijzigd indien deze onvolledig zou blijken.

Waarom deze privacy verklaring?

Elke bezoeker, hierna “eindgebruiker”, die gebruik maakt van deze website, hierna “Johnblog.be”, stelt persoonlijke informatie ter beschikking. De eigenaar, John, hierna “de beheerder”, wil de eindgebruiker van Johnblog.be op de hoogte stellen hoe deze informatie wordt verwerkt en bewaard.

Identiteit

Johnblog.be is een volledig in eigen beheer niet commerciĆ«le, NederlandstaligeĀ WordPress blog website waarin de beheerder vanuit een persoonlijk standpunt zijn eigen levenservaringen en/of meningsuiting over maatschappelijke standpunten neerschrijft waarin humor vaak aan bod komt.

De beheerder is van mening dat, wegens de niet commerciƫle aard van deze website, het verschaffen van zijn eigen persoonlijke informatie een recht op privacy is. De volledige identiteit van de beheerder, met uitzondering van de voornaam, wordt daarom nooit rechtstreeks openbaar gemaakt op Johnblog.be.

Johnblog.be is uitsluitend bereikbaar via het domein https://www.johnblog.be, mits bereikbaarheid via webpagina’s door middel van snelkoppelingen/hyperlinks, van derden waar de beheerder al dan niet weet van heeft.

De beheerder is de enige persoon die blogposts publiceert en/of verwijdert. Er zijn geen meerdere schrijvers en/of beheerders op Johnblog.be actief.

Het contacteren van de beheerder kan via het online contactformulier en/of via het e-mailadres: voornaam-beheerder(at)domeinnaam-van-deze-website

Inhoudelijk

Johnblog.be publiceert schrijfsels, hierna “blogposts”, en reacties die betrekking houden tot persoonlijke levensvisies, ervaringen en/of maatschappelijke gebeurtenissen. Deze blogposts worden telkens geschreven in het kader van de tijdsgeest op ogenblik van publicatie. De beheerder ziet er strikt op toe dat deze inhoud geen enkele vorm van discriminatie omvat.

De beheerder is niet verantwoordelijk voor het gebruik van deze inhoud door een eindgebruiker.

Verwijzingen naar personen, historische en/of actuele gebeurtenissen, merknamen, producten, bedrijven, organisaties of media worden enkel gebruikt in de context van de blogposts.

Johnblog.be publiceert ironiserend taalgebruik, inzake het gebruiken van humor. Dit taalgebruik heeft nooit de intentie om een gevoel van algemene discriminatie op te wekken bij een eindgebruiker.

Johnblog.be gebruikt dialectische en niet-Nederlandstalige woorden/zinnen in de context van de blogposts.

De beheerder ziet er streng op toe dat bij het publiceren van een blogpost, er geen verwijzingen, al dan niet interactief, naar webpagina’s van derden worden gemaakt met online downloads waarop copyright van toepassing is, evenals ontuchtige inhoud.

De beheerder ziet er op toe dat Johnblog.be zo goed als mogelijk wordt gevrijwaard van niet legitieme registraties en/of reacties. De beheerder heeft daarom ingesteld dat een eindgebruiker zich telkens Ć©Ć©nmalig dient te registreren met een geldig e-mailadres waarbij een eerste reactie wordt gevalideerd door de beheerder voorafgaand online publicatie.

De beheerder heeft het recht om eigen publicaties te reviseren of om een reactie op een blogpost van een eindgebruiker te wijzigen en/of verwijderen indien dit noodzakelijk zou blijken.

De beheerder voorziet in de mate van het mogelijke, de bronvermelding van alle gebruikte media per blogpost. Gepubliceerde afbeeldingen zijn rechtenvrij en onder elke blogpost wordt sinds 1 januari 2023 telkens de naam van de fotograaf en de actieve downloadlink, op ogenblik van publicatie, voorzien.

Interactiviteit

 • Inhoudelijk

Johnblog.be bevat snelkoppelingen/hyperlinks die doorverwijzen naar webpagina’s van derden. De beheerder is niet verantwoordelijk voor de actuele inhoud en/of werking van deze webpagina’s.

Snelkoppelingen/hyperlinks van al dan niet actuele webpagina’s en/of social media platformen van derden die doorverwijzen naar Johnblog.be vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de beheerder.

Johnblog.be biedt geen commerciƫle webbanners aan en zal dit ook nooit doen.

De beheerder zal nooit financiƫle ondersteuning verzoeken, onder eender welke vorm, aan een eindgebruiker om het bestaan van Johnblog.be te garanderen.

 • Eindgebruiker

Een eindgebruiker krijgt de mogelijkheid om bij elke blogpost een reactie neer te schrijven evenals om bij een elke blogpost een markering, onder de vorm van een numeriek telsysteem dat aangeeft of een blogpost wordt geapprecieerd, toe te voegen.

Een eindgebruiker krijgt de mogelijkheid om de beheerder te contacteren via het contactformulier waarbij verdere communicatie, mits anders overeengekomen, altijd verloopt via het officiƫle e-mailadres van Johnblog.be

Een eindgebruiker krijgt de mogelijkheid om zich te abonneren op Johnblog.be, waarbij deze eindgebruiker, na bevestiging, een geautomatiseerde melding op het opgegeven e-mailadres ontvangt bij publicatie van een nieuwe blogpost. Een eindgebruiker krijgt telkens de mogelijkheid om dit abonnement te wijzigen.

De beheerder zal nooit persoonlijk een e-mailadres van een eindgebruiker invoeren binnen de abonnementsmogelijkheden van Johnblog.be, mits toestemming van een eindgebruiker.

Gegevensverwerking

 • Algemeen

Johnblog.be gebruikt cookies om uw browserervaring te optimaliseren.

JohnBlog.be houdt bezoekersstatistieken bij m.b.v.: WordPress JetPack, (Privacy Statement) en Google Analytics door Monster Insights, (Privacy Statement).

Elke vorm van informatie verkregen via bovenvermelde systemen zijn enkel voor statistische en informatieve doeleinden voor de beheerder. De ontvangen informatie wordt nooit met derden gedeeld, tenzij dit juridisch noodzakelijk zou zijn.

Deze informatie inzake statistieken omvat:

 1. Bezoekersaantal incl. geografische locatie per blogpost en/of tijdsinterval.
 2. Geklikte doorverwijzingen van en naar webpagina’s van derden die op een blogpost en/of een website van derden aanwezig zijn.
 3. Ingegeven zoektermen in online zoekmachines.
 • Eindgebruiker

De eindgebruiker deelt rechtstreeks informatie wanneer deze een reactie plaatst op Johnblog.be, zich abonneert op Johnblog.be, de beheerder rechtstreeks contacteert via het contactformulier en/of via het officiƫle e-mailadres.
Deze informatie omvat:

 1. Naamgeving van een eindgebruiker / (J/E) (*)
 2. Snelkoppeling naar een webpagina van derden van een eindgebruiker / (J) (*)
 3. E-mailadres van een eindgebruiker met eventuele naamgeving / (J/E/A) (-)
 4. Profielafbeelding, hierna “avatar”, van een eindgebruiker / (J) (*)
 5. De tekstuele inhoud ingegeven door een eindgebruiker / (J/E) (*)
 6. IP- en locatiegegevens / (J) (-)

(J) = Van toepassing op de functie “reactiemogelijkheden op Johnblog.be”
(E) = Van toepassing op de functie “e-mailformulier”
(A) = Van toepassing op de functie “abonneer”
(*) =Ā  Deze informatie is publiek op Johnblog.be voor een eindgebruiker.
(-) = Deze informatie is afgeschermd op Johnblog.be voor een eindgebruiker.


De beheerder verbindt er zich toe dat alle informatie dat ontvangen en bewaard werd via het online registratieproces inzake het schrijven van een reactie en/of via het e-mailformulier, niet met derden, mits uitzondering van kwaadaardige bedoelingen van een eindgebruiker, zal worden gedeeld en/of zal worden gebruikt voor het versturen van online campagnes en/of mailings al dan niet via Johnblog.be

Een eindgebruiker geeft bij het abonneren op Johnblog.be expliciet toestemming om geautomatiseerde e-mails te ontvangen, enkel en alleen wanneer een nieuwe blogpost wordt gepubliceerd. Een eindgebruiker kan ten allen tijde deze functie annuleren wanneer deze niet meer wenselijk is bij ontvangst van een geautomatiseerde e-mail van Johnblog.be

Veiligheid

De beheerder ziet er strikt op toe dat de algemene werking van Johnblog.be optimaal wordt gehouden door deze automatisch bij te werken met alle beschikbare updates van de ontwikkelaar voor zowel het blog systeem als de geĆÆnstalleerde plugins/extenties waarvan Johnblog.be gebruik maakt.

De beheerder ziet er op toe dat rechtstreeks e-mailverkeer met de eindgebruiker vrij is van malafide computercode.


Deze pagina werd het laatst bijgewerkt op 11 maart 2023.