Yes yes yes!

En zo reed Kimi Räikkönen in de beginfase op de 2de plaats in de race van Abu Dhabi. Lewis Hamilton had een schitterende poleposition gereden de dag ervoor en naar alle waarschijnlijkheid zou uncle Lewis deze verzilveren. Kimi kon het naar diezelfde waarschijnlijkheid op zijn Finse buik schrijven. Doch, het kan geschieden want de commentatoren op de televisiezender “Vier” deelden me mee dat de liveuitzending wegens een andere sporthappening zou worden onderbroken. Geen ramp want de techneuten van dienst hadden het voor elkaar gekregen dat de fans de rest van de race live zouden kunnen volgen via hun webstek.

Fair enough, waar dient mijn kabellijntje anders voor nietwaar. Meneer John zet de verwarming (ja het was toch wel koud die dag) een beetje hoger in zijn bureau en navigeert op zijn 24″ iMac naar de “Vier” website. Hell ’n Bloody!!!! de site had blijkbaar de geest gegeven en ondanks de wetenschap dat ik vlak voor een kerk woon, heb ik de lieve Heer zijn naam rijkelijk aanprezen. Het Internet zou het Internet niet zijn mocht ik via Meneer Google niet in een paar klikken eenmooi alternatiefje gevonden hebben. Akkoord, het was geen HD niveau (wat zijn we toch verwend), maar uiteindelijk is iets, beter dan niets.

Yes yes yes! Lewis Hamilton had tijdens het voor mij offline gedeelte van de race te maken gekregen met mechanische pech. Alhoewel het voor iedere rijder die het tegenkomt een spijtige zaak is, was ik er niet rouwig om dat mijn favorietje aan de leiding kachelde.

“Ah leave me alone, I know what I am doing”, mopperde Kimi tegen zijn raceingenieur toen deze hem op de hoogte bracht dat zijn achtervolger ene Fernando Alonso een handvol seconden achter hem reed. Toegegeven, de Fin stond onder spanning en dan is een dergelijk bot antwoord compleet begrijpelijk.

“Yes yes yes, I’m doing all of that! You don’t have to remind me every single time”, mopperde Kimi een aantal rondes later opnieuw toen dezelfde raceingenieur hem tijdens een latere cruciale safety car procedure adviseerde om alle vier zijn banden op temperatuur te houden. (Klik hier om de beeld te herbekijken!)

Ondanks de goede bedoelingen weet een wereldkampioen F1 vanzelfsprekend wat hij doet. Wederom in de kennis dat hij op een zuchtje van zijn eerste overwinning (sinds zijn comeback) stond en op de koop toe de eerste overwining sinds de comeback van het bekende Lotus F1 Team in de wacht kon slepen, hield de ingenieur voor de rest van de race wijselijk zijn smikkel.

Yes yes yes! galmde er met een luide echo door het appartementsgebouw. Meneer John had het laatste halfuur handenzwetend naar zijn scherm gekeken en zag zijn favorietje zijn “eerste” welverdiende overwinning grijpen! Een gebeurtenis wat spontaan ontaarde in een met de vuisten gebald gebonk op de bureautafel en bijhorend “yes yes yes” geschreeuw! Wat een uitermate spannende race en wat een schitterende comeback!

Kimi Räikkönen kroont zich tot de 8ste coureur die dit seizoen een race op zijn naam schrijft. Wetende dat de Fin er volgend jaar opnieuw bij zal zijn bij Lotus maakt de F1 enkel en alleen maar mooier en spannender. Hopelijk krijg ik geen klachten van de buren! 😉

 

Yes Yes Yes! ^^

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.