Je zal het misschien niet geloven, maar het is nog maar een half jaar dat ik zelf mijn eigen kledij was én droog. Een half jaar ja, … 6 maanden dus. Wow! Huh! … Hoe kan dat nu John, je bent, even tellen ja, … bijna 43 jaar, je woont al bijna 13 jaar alleen, en nu schrijf je me dat je amper 6 maanden je eigen was doet? Ben jij eigenlijk wel volwassen en zelfstandig? Dat vraagt om een woordje uitleg denk ik? Well, certainly … if you insist.

Toen ik nog thuis woonde, dan stond ik binnenshuis bekend als het type jongen dat zijn kamer slechts op verwaaide keren opruimde. Mijn kamer was een soort, … mja, … chaos laten we zeggen. Nee, niet dat je er beschimmelde pizzadozen of een gemummificeerde hamburger ging terugvinden, maar mijn kamer was, niet bepaald een eerbetoon aan orde en netheid. Mijn ouders hielden stilletjes hun hart vast toen ik hen vertelde dat ik alleen wou gaan wonen, maar vertrouwden me achteraf toe dat ze zich serieus vergist hadden in hun zoon. *gniffelend lachje*

Toen ik op een gegeven ogenblik dus alleen ging wonen, vroeg mijn moeder zaliger me, … zucht het is toch zo verdomd akward dat ik het woord zaliger meer en meer in de mond moet nemen, … of zij nog mijn was nog mocht doen. Ja mijn moeder was bezorgd en kwam dus zelf met het voorstel destijds.

Tuurlijk kon dat. Weigeren zou wat gek zijn van mijn kant. In het achterhoofd wetende dat ze er op die manier toch nog voor kon zorgen dat haar zoon op zijn minst met propere kledij buitenshuis ging stappen, dan was de keuze vlug gemaakt. Vanuit mijn standpunt was het simpelweg gemakkelijk. Je hebt zelf geen werk aan je eigen kledij, je hoeft je geen zorgen te maken om elke week een voorraad vers gewassen kleren te hebben, en last but not least, het scheelt toch wel een slok op een borrel als het over je energiefactuur gaat. Nu is mijn moeder er niet meer, … staat haar wasmachine, want ja dat was het ook, in mijn appartement en moet ik de klus alleen zien te klaren.

Mijn eerste stapjes in mijn eigen wasje draaien vielen eigenlijk zeer goed mee. Geloof me, een kind kan de was doen. Meen ik serieus. Ik had op voorhand goede raad meegekregen van mijn zus, familieleden en vrouwelijke kennissen, want how the hell should I know how this works, … right? Je kent het vast wel, dit mag achteraf in de droogkast, en dat niet want anders, … urgh, … ja ik ken de spelregels ondertussen wel. Moeilijk is het allemaal niet, maar ja, … je moet het weten natuurlijk. Als je iets nog nooit gedaan hebt, ja dan is het altijd wel eventjes wennen.

Uiteindelijk was het zoals mensen me hadden ingefluisterd, geen rocket science, en is de vrijdagavond in casa John op heden een ritueel geworden om de wasmachine en droogkast en route te steken. In het prille begin had ik zelfs dat aanstekelijke komieke liedje van Trafassi in de hoofd moet ik zeggen.

Die droogkast trouwens gebruik ik maar af en toe hoor, want naar het schijnt is dat een échte energievreter heb ik gelezen. Hoe ecologisch ze ook mogen zijn of wat men je ook mag wijs maken, energie verslinden, dat doen ze wel. Een uitvouwbaar droogrek is daarom lid geworden van mijn meubilair, en mijn woonkamer ruikt nadien enkele dagen (of toch bijna) heerlijk naar Dixan Color. Er bestaan nog wel andere merken van wasproducten, maar het werkt goed met dat product, dus blijf ik er voorlopig wel even bij.

Strijken zit er momenteel nog niet in, zo geavanceerd ben ik nog niet. Ook dat heb ik nog nooit gedaan, dus een extra leerschool zal er sowieso volgen. Eerlijk gezegd is het niet zo dat ik het écht nodig heb. Dat hoor ik wel vaker trouwens van vrienden, dat strijken niet iets is wat moet gebeuren. Nu ja, misschien schrijf ik over x-aantal tijd wel eens een verhaal over mijn eerste strijkervaring en vermoedelijk zal dat schrijfsel minder positief zijn dan deze. *glimlach*

*Puuuuuut puuuut puuuuut, …* ja, … OK, perfect timing, de wasmachine heeft zijn taak volbracht en schreeuwt om aandacht. Tijd om dit schrijfsel af te sluiten!

Hieronder nog eventjes dat aanstekelijke liedje van Trafassi!


Bron afbeelding: Ron Lach / Pexels
Bron video: YouTube / Trafassi

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.