US and A

Dat men op de nieuwsdienst van zowel de VRT en bij de Medialaan (VTM dus) een extra rubriek zal mogen inlassen in hun dagelijks nieuwsbulletins zal stilletjesaan wel duidelijk zijn geworden. Je kan haast geen enkel journaal meer bekijken of het getrompetter van de kersverse President van de US and A zowel online als offline wordt haast een dagelijkse rubriek en telkens opnieuw kijkt de nieuwslezer van dienst met een ietwat bedrukte indruk richting mijn ogen. Dat men in de US and A speciallekes zijn had ik al gemerkt toen ik er in 2010 even op bezoek was. Ik was dan nog in de “betere buurten” van de grootmacht, want ik kan me héél levendig voorstellen dat in the middle of nowhere, de zogenaamde brains, hersenen dus, ook wel ergens nowhere te bespeuren zijn.

Hoedanook, de man met het tante Sidonia kapsel rules the world, en we zullen het geweten hebben. Je zou het niet verwachten, maar ik had altijd gedacht dat leuzes als “grab’em by the pussy” uitspraken waren die gebruikt werden door de marginaalste laag van onze samenleving en dat het soms zo puriteinse Amerika het mentaal niet ging kunnen verwerken. What a fool I was!  Ik mag me niet voorstellen wat die vent uit zijn kadaver zal kramen als er tijdens een bezoek aan India een heilige koe op de weg ligt en de stars ’n stripes limousine onverwacht halt moet houden tot het heilige dier het welletjes genoeg acht om op te zouten.

Het is misschien een beetje filosofisch, maar de benaming… US and… America… (wij, de rest van de wereld, en Amerika dus) is akelige realiteit geworden,… of was dat niet altijd zo?

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Het is dan ook ironisch dat hij de media onder vuur neemt, terwijl de media hem dan in dat opzicht geholpen heeft om aan de macht te komen. #fakenews is wat het dezerdagen heet? You can’t share emotions without a #! Nu, Amerikaanse TV is in het algemeen sensatie. Amerikanen lachen om een scheet in een fles. Toen ik in NY op Broadway ooit es een musical bijwoonde kwam de ruime meerderheid al hysterisch van het handenklappen toen het doek openging. Ook zijn bijna alle komische series met een lachband voorzien, terwijl ik vaak simpelweg niet lach als ik naar die serie kijk. “Easily amused” heet dat waarschijnlijk? 🙂

  2. Nee dank je, zo’n extra rubriek over Sidonia hoeft voor mij niet. Erg hoe ze zijn waanzinnigheid etaleren als nieuws terwijl het gewoon pure sensatie is. En die sensatie heeft er net voor gezorgd dat hij verkozen werd: had de media er niet zo’n heisa van gemaakt, zou het anders gelopen zijn. US and A is inderdaad de triestige realiteit.

  3. We zouden nog nostalgisch worden over andere clowns als Bush. De nieuwe smurf daar slaat echt alles…

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.