Society is a funny thing

Als mijn allereerste schrijfsel van 2017 wou ik toch eventjes filosoferen. Vergeef me, af en toe heb ik wel eens die neiging, om te filosoferen, en dan is een blogje schrijven best wel een nuttig medium. Alvorens ik het vergeet te schrijven: een gelukkig nieuwjaar! De akelige realist weet dat het uiteindelijk maar een dagje later is, nieuwjaar for that matter, maar ach, laten we niet TE realistisch wezen nietwaar!

Deze week werd volgens de media de zwaarste storm in 50 jaar aangekondigd. Man en macht werd ingezet om allerlei voorzorgsmaatregelen uit de kast te halen en ik kreeg het gevoel van “kijk,..men schiet in actie ALVORENS er iets ernstigs de kop opsteekt, prima!”.

Maar, de maatschappij zou de maatschappij niet zijn nietwaar toen de praktijk uitwees dat de natuurelementen helemaal niet zo slecht bleken te zijn als alvorens ingeschat en mensen achteraf het euvel (what did you expect) in het belachelijke trokken. Het deed me even met de ogen rollen toen ik op de radio vernam dat de presentator van programma X het euvel een beetje in het belachelijke trok en de draak stak met het feit dat de weermannen en weervrouwen het fout hadden en het uiteindelijk om een “prrrrt” in een fles ging. OK? Wat had je dan wel graag gehad,… dat diverse mensen met zware stormschade zaten en in zak en as zaten?

Komaan,…wees blij dat de mensen in Vlaanderen, die ervoor bevoegd waren de moeite deden om erger te voorkomen. Had het omgekeerd geweest dan hadden de “helden van het Internet” zonder twijfel hun wel haat gespuwd hebben over het zogenaamde wanbeleid en ging één of andere politieke partij weer grandioos door het slijk worden gehaald als TE hebberig en TE onvoorzichtig. Mensen kakelen teveel op het Internet zonder effectief na te denken.

Society is a funny thing.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Volledig akkoord! Het ging ook effectief om de hoogste waterstand sinds ’53 en een storm die niet te voorspellen viel. Voor hetzelfde geld kwam ie wel aan wal.

    Nu, ik denk eerlijk gezegd dat die tv-serie er ook voor iets tussen zat. Die heeft volgens mij wel wat politiekers doen nadenken over preventie…

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.