10 jaar Mac

Ik zou het bijna vergeten zijn, maar 2016 is eigenlijk een soort jubileumjaar geweest voor mij. Althans in die zin dat ik reeds 10 jaar Mac-gebruiker ben. OK, laat ik nu compleet eerlijk zijn, ik maakte beroepshalve al eerder gebruik van het platform, maar in 2006 besloot ik dan toch de overstap te wagen MS Windows naar MacOS X. Reden voor een schrijfseltje,… absoluut,…en nog eentje op de valreep, want in 2017 moet ik er niet meer mee afkomen natuurlijk… 😉

De verrassing was ergens “groot” te noemen in mijn bescheiden vriendenkring toen John, 10 jaar geleden dus, als ware PC gebruiker/gamer de switch maakte. Er heerst immers een soort “heilige woordenoorlog” tussen PC fanaten en Mac adepts waarbij beide kampen elkaar proberen schaakmat te zetten met de pro’s en contra’s.   Was het dan voor mij een logische keuze? In zekere zin wel als je weet dat de grafische industrie inzake prepress nog altijd wordt gedomineerd door de Mac computer en ik in de loop der jaren toch wel een zekere interesse in het platform had ontwikkeld. Toegegeven, de wittebroodsweken die ik met mijn allereerste Mac, een Mac Mini, thuis beleefde waren niet bepaald rooskleurig te noemen, maar uiteindelijk kan ik wel stellen, once you go Mac, you never go back.

2006-2016

Mocht het je boeien, dan kan je hier de specificaties raadplegen.

 

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Haha! Ja idd, en dan al die monitors die op de draad versleten waren die één na één defect gingen,…ik kan me nog voor de dag halen dat er echt vonken uitkwamen. Tis ook al 15 jaar geleden… de tijd gaat vlug! Natuurlijk moest de leraar… die G3 hebben,… :D…typisch! 😉

    Thanks for introducing me into the Mac world Mika! 🙂

  2. Waar is de tijd van de PPC 8500 enz en die ene supersnelle Blue & White G3 bij Mentor…
    Schitterende tijden!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.