Theelichtjes

Er zijn geen zekerheden meer in het leven. Deze week kreeg ik van de gemeente opnieuw een brief met de melding dat het woongebied wat ik recent tot mijn permanente habitat heb mogen dopen, een risicozone is voor een mogelijke afschakeling inzake elektriciteit. Haast elke dag hoor ik wel ergens op de radio de berichtgeving dat reactor X stil ligt en dat reactor Y de dag erna weer geactiveerd zal worden maar toch scheurtjes bevat en ze deze pas gaan herstellen als reactor X weer operationeel is. Of…zoiets,…zucht!  Enfin, in die brief stonden allerhande tips om te bezuinigen op elektriciteit en tussen ons gezeid en gezwegen, ik was eigenlijk vergeten dat ik vorig jaar een gelijkaardige brief heb mogen ontvangen waarbij ik mij een scenario in de trend van “koken op basis van theelichtjes-verwarming” levendig kon voorstellen. De ironie van het verhaal is echter dat rond deze kerstperiode de meeste gemeenten eigenlijk kosten nog moeite sparen om overal kerstlichtjes op alle mogelijke plaatsen te laten fonkelen. <Geert Hoste>Int buitenland kunde da niet uitlegn eh!</Geert Hoste>

Om het nu eventjes over een complete andere boeg te gooien, een vriend van me vertelde me vrij recent dat het eigenlijk weinig uitmaakt wat voor pasta je in je favoriete grootwarenhuis koopt. Pasta van gewaardeerde merken wordt quasi in dezelfde productielijn gemaakt als de huismerken “365” en “Every Day”. Met die wetenschap in het achterhoofd is het dan ook niet verwonderlijk dat ik onlangs op de nieuwssites las dat er, buiten met auto’s, ook gesjoemeld wordt met producten zoals olijfolie. Eerste persing, tweede persing of persing van een persing, het maakt eigenlijk weinig uit.  Ik zou liegen moest ik schrijven dat ik uit mijn stoel gekatapulteerd werd van verstomming, maar je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken.

<samson>Ik denk nu zo héél héél héééél stil in mijn hoofd eh…</samson> … dat ze hopelijk toch nog niet gefoefeld hebben met de theelichtjes!

Goede eindejaarsfeesten! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.