“The eagle has landed”

Voor de “non-facebook” lezers een eerste “teken van leven” uit het “verre” Amerika! Meteen goed nieuws te melden want ik ben dus veilig en wel en eigenlijk op extreem luxueuze wijze geland op San Francisco Airport.  Laat ik eventjes deze vorige zin kort toelichten. Op Heathrow kregen mijn reiscompagnon en ikzelf namelijk onverwacht te horen dat onze “booking got upgraded” wegens een overboeking van British Airways in de “Economy Class”.  Dusdanig mochten we plaats nemen in de “Business Class” en kregen we een vrij aangename vlucht van 11 uren voorgeschoteld voorzien met aangepaste wijnen en desserts naar keuze!  Pretty neat huh!

Eenmaal aangekomen op San Francisco Airport was de vrees er echter wel dat ik “no doubt about it” ging worden uitgepikt voor een grondige controle. Een baardje kon tot argwaan wekken nietwaar, en met mijn tronie zou het ook niet geheel onlogisch zijn dat men er mij uitpikte. Doch toen ik echter vermelde aan de douane dat ik tijdens mijn verblijf in Californië de o.a. de stad Cupertino (home base van Apple Inc.) ging bezoeken, mocht ik zonder enige vorm van problemen verder wandelen om mijn bagage, welke ik trouwens vrij vlot heb gevonden.  Met de B.A.R.T. (een soort metro) zijn we tot de auto van mr. Artoeditoe geraakt en daarna veilig en wel in Santa Cruz, waar het vrij chilly weer is door de laaghangende mist tegen de bergen die al het zonlicht ontnemen.

Tot slot nog eventjes “in a nutshell” mijn eerste bevindingen van de USA, als “vuurdoop” bezoeker.

  1. De Amerikaanse burger is erg vriendelijk!  Al Frisby (de roommate van Mr. Artoeditoe) verwelkomde ons met een nota op de tafel, vergezeld van een flesje rode Californische wijn! Al, mocht je ooit Nederlands leren en dit lezen,..dankjewel! 🙂
  2. Trucks, pickups, vans…. in alle kleuren en maten waarvan dit laatste meestal de XXL uitvoering is.
  3. De lokale apothekers (niet dat ik iets nodig had) verkopen zowel chips, alcohol en sigaretten,.. which is “a bit odd”.
  4. Eekhoorntjes zijn hier een echte pest. In de tuin van Mr. Artoeditoe huppelen er vrij veel rond en durven naar verluid zelfs je eten pikken indien ze dit wensen.
  5. De huizen kunnen hier echt wel alle kleuren hebben waarvan ik zalmroze en cyaanblauw het komiekste vond.
  6. Het lokale verkeerssysteem is als Europeaan een klein beetje schrikken en wennen, vooral als je weet dat je er over een kleine 3 dagen zelf doorheen moet.

Zo, de komende dagen brengen we dus een bezoek aan San Francisco en spitten we Santa Cruz nog wat dieper uit. Daarna huren we een auto en trekken we op pad!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.