Aan single zijn, worden héél wat clichés verbonden. Zeker als je een man bent (en ja dat ben ik), schrikt men een beetje in de positievere zin van het woord als je kakelt dat je quasi elke dag je eigen potje kookt. Men kijkt nog meer met belangstelling als je ook nog eens claimed dat je je eigen was en plas doet en dat je elke avond je afwas onder handen neemt. Koken? Elke dag je afwas doen? Wij dachten dat een single man overleefde op kant en klare maaltijden en andere veel te gezouten rotzooi? Wel nee, eigenlijk niet. Het is niet omdat je single bent, dat je niet voor jezelf kunt zorgen. Toch?

De was en de plas, I know the drill. Zoals je misschien nog weet is de zaterdag een beetje mijn wasjesdag en is de kans groot dat ik ook eens een dweiltje sla. Na het koken heb ik mijzelf een soort routine opgelegd om de rotklus meteen na het verorberen van mijn bescheiden kookkunsten uit te voeren. Nee, vanzelfsprekend hou ik er mij niet altijd aan want ik ben ook wel eens lui. Maar ik mag wel zeggen dat ik na maximaal na 1 dag onthouding, mijn pulleke afwasmiddel en mijn gekleurde spons uit de kast haal om het (rot)klusje te klaren.

Mijn redenering is relatief straight forward, en iedereen zal het wel beamen. Als ik (bijna) elke avond meteen mijn afwas doen, dan heb ik op lange termijn véél minder werk. Zo simpel is het. Zoals de bekende televisie reclame (jaren geleden) het ooit zo mooi vertelde: “want het leven is meer dan afwassen alleen”. Het is een klusje dat elk van ons wel moet doen, en ik heb nog nooit iemand horen verkondigen dat de afwas doen een verborgen hobby is.

Ja, ik heb wel een vaatwasmachine. Zo een ingebouwd ding dat mooi opgaat in mijn keukenmeubilair. Maar om de één of andere reden laat het ding het wat afweten en heb ik na zoveel tijd een afspraak gemaakt met een lokale vakman om het ding eens te bekijken. Ik ben aan mijn verlof begonnen, dus ik kan dit soort zaken momenteel wat gemakkelijker inplannen. Op het eerste gezicht zal het iets banaals zijn, maar als je mijn vorige schrijfsels wat gelezen hebt, staat het geluk qua kosten niet echt aan mijn zijde momenteel. I keep my fingers crossed.

Over kosten gesproken. Ook dit is een uitdaging waar iedereen mee te maken krijgt. Het nadeel in de wereld van een single is echter dat je voor alles alleen mag opdraaien en dat men je factuur niet specifiek lager zal brengen omdat je alleen door het leven huppelt. Zo is het een bewezen verhaal dat de verwarming zijn werk laten doen evenveel kost voor een single als voor een écht gezin. Ook je verlichting laten branden of televisie kijken is op je electriciteitsfactuur even duur.

Elke zaterdagvoormiddag werk ik mijn persoonlijke financiën wat bij in een eigengebouwde super deluxe (al zeg ik het zelf) Microsoft Excel sheet. Dat doe ik al jaren hoor, en die gewoonte heb ik wat mee van mijn vader zaliger. Wat komt er binnen, wat gaat er buiten. Wat zijn mijn vaste kosten en wat zijn mijn variabele kosten. Noem mij gerust een beetje autistisch, maar ik heb graag controle over bepaalde zaken. De financiën van een gezinsleven in het algemeen zoals de boekhouding van een bedrijf nietwaar. Soms moet je noodgedwongen investeren, en soms slaat het financieel wat tegen. Maar, en dit is in alles zo in het leven, je moet altijd zorgen dat je op lange termijn er op vooruit gaat. Of je nu single bent of niet. 🙂


Bron afbeelding: Pixabay / Pexels. Nabewerking: John

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ja de was en de plas en dan de vraag wat gaan we nu weer eten ? Alles moet eens gedaan worden met goesting en ook weleens geen goesting single of met twee ja er is weinig verschil .soms goesting om iets rap klaar te maken en dan eens wat meer tijd om iets te koken .en dan die afwas mmmm kheb ook niet altijd de fut om dat nog te doen tzal voor morgen zijn ,maar ja ook al denk je soms dat de kaboutertjes het gaan komen doen niks noppes het blijft staan tot dat ge het zelf doet ☺️en nee kheb geen afwasmachine .geniet van je verlof en ja den afwas mag dan wel eens blijven staan .alles mag maar niks moet of hoe zeggen ze dat .de financiële kant laat ik een beetje over aan luc mijn wederhelft die doet dat goed en zo houden we het een beetje in de hand . En John moest je goesting hebben in iets van vroeger dat je graag at ik wil dat wel eens klaarmaken voor jou ,je weet het altijd welkom en veel succes met de afwas en geniet nog van je verlof .grtjs

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.