Schetentaks

Dat 2019 in de beginfase een jaar zou worden waarin het klimaat een fel besproken thema is, had ik misschien wel kunnen denken. Toegegeven, ik heb het nooit echt gedacht, maar de laatste weken hebben me doen inzien dat alles wat met klimaat te maken heeft brandend actueel is geworden. Terecht? Natuurlijk wel, we kunnen niet blijven doen alsof het een “ver-van-ons-bed-show” is.

Brandend actueel, in die zin dat scholieren worden aangewezen om te spijbelen om zo het (wan)beleid inzake klimaat, milieu aan te vechten. Nu ja, eigenlijk hadden ze helemaal niet hoeven te spijbelen. Organiseer dit soort dingen op een zaterdag en je hebt zeker 1/3 méér mensen op de been die je statement méér kracht kunnen bijbrengen.

Nee, dat zou misschien wat TE braaf geweest zijn, want als je het kan combineren met spijbelen, wat volgens de politieke correctheid “not done” is, dan heeft je actie een rebels karakter gekregen en krijgt het meer aandacht in de media en raakt het zelfs bekende smoelen zoals Leonardo di Caprio.

Losstaande van welke politieke overtuiging je hebt, had ik toch in zekere zin compassie met mevr. Schauvliege. Wat lange tijd werd aanzien als een scheet in een fles, (ik moet mijn titelkeuze toch ooit es op gang trekken nietwaar) veranderde met behulp van een fenomeen waar ik eigenlijk nog nooit over gehoord had, namelijk “doxing”. Volgens VRTNieuws: “Het openbaar en online zetten van privégegevens en impliciet of expliciet oproepen om die persoon lastig te vallen”

Het heeft de politica tot een totaal wrak doen transformeren, en heeft haar doen besluiten een stapje opzij te zetten. Naar mijn simpele mening bestaan er genoeg andere manieren dan “doxing”, ma bon, ik zal volgens sommigen de gehele situatie waarschijnlijk te onbenullig opvatten. Oordelen of veroordelen of ze haar werk als minister al dan niet goed gedaan heeft, daar spreek ik me ook niet over uit, want als ik politiek begin te volgen krijg ik na een week barstende koppijn, en dat is dan weer niet gezond voor mijn eigen klimaat.

Grappig, maar ook wel realiteit.

Feit is dat de maatschappij, of het nu om een rebelse statement of om de ondergang van een mens gaat, zich verkneukelt bij dit soort taferelen en dat het monster sociale media weer de ware aard van het beestje toont. De commentaren op diverse nieuwssites spraken boekdelen.

Maar goed John, je hebt zelf geen voorstellen hé?? Awel,…weet je wat een fantastisch idee zou zijn qua wetsvoorstel? Een schetentaks. Jawel, een schetentaks. Elk mens en elk dier op deze planeet heeft wel eens een chemische luchtverplaatsing vanuit een bepaalde exit, en als ik studies mag geloven dan zijn bv. koeien nog de grootste vervuilers van deze planeet.

Jawel, de dieren in de wei bekijken zijn eigenlijk regelrechte klimaatcriminelen. Shame on you misses cow! Ze stoten, zonder zich te excuseren, biologisch gas in onze atmosfeer en vervuilen zo ons atmosfeer, hoe durven ze!

Daarom, een schetentaks. Is dat nu geen fantastisch idee? Voor elke landbouwer die koeien, varkens, geiten, paarden, pluimvee heeft,.. 1 euro schetentaks per maand per dier. Voor elke mens, 2 euro schetentaks per maand. Met dat geld bouwen we installaties dat de kwaliteit van onze planeet drastisch verhoogd en is ons huidige probleem in theorie over 5000 jaar opgelost. In theorie, want de mens en geld beheren is soms een foute combinatie. De aard van het beestje dunkt me.

Toch een fantastisch idee? Niet?
Hieronder voor de klucht, want dat is het voorgaande ook, nog een fantastisch idee!

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Haha, geweldig! 😀 Mijn mening: niet de mens en geld, maar politici en andermans zuurverdiende centjes is een foute combi 😉

  2. Das eveneens een fantastisch idee! Een goede kabinetsmedewerkster kan ik dan vast goed gebruiken! Interesse?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.