Heb jij het ook soms voor dat op een gegeven ogenblik het net lijkt alsof héél wat dingen out of the blue het laten afweten? Net alsof er een bovenliggende kracht het een beetje bepaald? Have no fear, want ook ik heb dat gevoel soms. Het oorspronkelijke schrijfsel dat ik in the pipeline had zitten heb ik wat moeten wijzigen, maar het sluit allemaal aan bij bovengenoemde stelling.

Met deze zonnige dagen zit de warmte letterlijk in het huis. Nu, de mensen klagen altijd want als het teveel regent is het niet goed, en als het eens enkele weken warm is, en eens niet regent, is het ook weer een probleem. Je hoort het vast wel in de media: ons grondwater staat te laag, de landbouwers komen in de problemen, en de tarmac komt op bepaalde plaatsen omhoog. Het is dus ongeacht welk weertype we te verduren krijgen, altijd wel iets.

Wat doet een mens om binnenshuis de warmte wat te verminderen wanneer de gratis tips dat je opvangt niet bepaald helpen? Juist, je trouwe ventilator van stal halen en het ding zijn werk laten doen in de hoop dat er wat verkoeling je richting wordt geblazen. Doch, de goden zijn me niet gunstig gezind deze keer, want om de één of andere technische reden laat het ding me dit jaar in de steek. Sapperdepietjes zou stripfiguur Jommeke zeggen, uitgerekend nu. Gelukkig ontdekte ik dat de warmteblazer in mijn bureau blijkbaar ook een soort mini air-conditioning systeem heeft. Typisch John, je moet dat toestel al ruim 5 jaar in je bezit hebben om nu pas die functie te ontdekken!

Halfweg deze week kachelde ik huiswaarts en besloot ik nog even een frisse pastasalade te halen in de lokale supermarkt. Wederom met dit warme weer ga ik niet nutteloos extra warmte gaan veroorzaken, door mijn kookplaat te activeren, want dan zou mijn mini-airconditioning niet veel nut hebben.

Ramp oh ramp! Mijn dagelijkse traject op de weg bezorgde me deze week totaal onverwacht (nutteloze) kosten. Een vrachtwagen zorgde er namelijk voor dat een steentje richting de voorruit van mijn wagen werd gekatapuleerd op grote snelheid, met als gevolg dat ik met een significante barst in mijn voorruit zit. Wetende dat ik halfweg de maand juli naar de autokeuring moet, komt dit bijzonder ongelegen. To make a long and pricey story short, John mag een nieuwe voorruit laten monteren in zijn wagen. Het is vanzelfspekend balen, maar het is iets wat iedereen kan voorhebben, en waaraan niemand eigenlijk schuld heeft. Als je me toch even toestaat om mijn ongenoegen te uiten? … Aaargh!!

Om dit schrijfsel af te sluiten nog even dit, in het kader van mijn unfortunate events. Deze morgen kon ik, om een godgeklaagde reden, niet inloggen op mijn blog. Ik heb het website adres om schrijfsels te bouwen in mijn webbrowser staan om zo gemakkelijk te kunnen inloggen, maar de website bleef in een soort “loop” hangen telkens terug naar het inlogscherm. Hell and bloody, waarom toch? Ter info: een “loop” is het figuurlijk gesproken in cirkels lopen waarbij je telkens opnieuw weer bij het oorspronkelijke startpunt aankomt en dus geen vooruitgang boekt. Het is maar dat je het weet. 😉

Nu, zoals ik in het begin al schreef, je bent gelukkig op deze planeet nooit de enige die dit soort euvels voorheeft. Een half uurtje research op de digitale snelweg heeft me geholpen het euvel op te lossen. Geen paniek, ik ga je niet vervelen met technische omschrijvingen. De hoe en de waarom het opeens voorviel is mij een raadsel, maar het euvel zou moeten opgelost zijn. Als je me even toestaat een uitdrukking van opluchting te schrijven? … Phewwwww!!


Bron afbeelding: John 🙂

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Eens naar uw autoverzekering kijken, mogelijks zit uw kapotte ruit daar in. Is bij mij toch zo.

  2. Hey Johan. Helaas, ik heb diezelfde avond nog contact opgenomen met mijn verzekeringsagent, en zit er niet in. Mijn auto wordt 14 jaar volgende maand. Ik kon volgens hem nog die optie erbij nemen mocht ik willen, maar is nu toch te laat.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.