Pompverdorie!

*PPPPINNNNG*  Please Refuel! Mijn GreenLine heeft dorst en begint, na de aankondiging, gebruik te maken van zijn reservevoorraad. No reason to panic want volgens derden kan je gerust nog een 100-tal km verder kachelen op die manier. Niettegenstaande het instructieboekje van Skoda claimed dat het niet supergezond is voor je wagen, ging ik oorspronkelijk het idee van die derden volgen. Helaas landde meneer schijtlijster toch maar weer op mijn schouder en kwetterde die deze gedachtengang weg.

De dag voorheen had de sexy nieuwslezeres van één met een enigzins bedrukt gezicht gezegd dat tanken momenteel erg duur is dankzij de onrusten in het land waarvan de naam van diens dictator een merk van koffie hadden kunnen zijn geweest. In mijn onschuldige naiëviteit had ik stiekem gefantaseerd dat ik het nog een aantal dagen ging kunnen rekken. Tenminste tot de bui enigzins overgewaaid zou zijn, en we binnenkort met zijn allen weer normale prijzen zouden kunnen ophoesten voor ons mobiele gerstenat.

Reality check John! NIET DUS!  Die ping waar ik zo gezwind mijn schrijfsel mee begon zat er elk moment aan te komen en de schijtlijster op mijn schouder kwetterde nog steeds lustig verder.  Aangezien pompstations soms populairder zijn dan cafés op vroege uurtjes besloot ik vandaag een 15 tal minuutjes earlier then scheduled te vertrekken naar mijn werk. “Yeah can’t you hear my motored heart!” Foo Fighter Dave Grohl, die mijn GreenLine voorzag van entertainment deze week, had zijn woorden vakkundig gekozen vanmorgen want ettelijke seconden later was het, zoals gedacht, zover!

Ik kom aan bij de lokale DATS24 en probeer me zo deftig mogelijk te positioneren bij pomp nr. 4.  Nee, die pomp heeft niet bepaald een betekenis hoor, het is gewoon de gemakkelijkste positie om nadien mijn reis verder te zetten.  Net voor mij rijdt een man weg met een sip gezicht en ik hou figuurlijk mijn hart vast. Ik heb geen flauw idee hoeveel liter mijn GreenLine ad fundum eigenlijk kan slikken en dusdanig ontbreken er een aantal gegevens  om een vlugge rekensom te maken.  *djieeerrrroeeeew*,… de tank loopt vol en de teller begint zijn genadeloze optelsommetje te maken. Ik probeerde mijn gedachten nog te verzetten door naar een voorbijzwevende duif te kijken die enkel een paar gratis wormen nodig heeft om zijn km’s te vliegen. Toch vervloekte ik, al dan niet terecht, de schijtlijster die me probably een uitstel van 50 km heeft ontnomen. We’ll meet again in about 1000 km!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.