And that’s the way the cookie crumbles!

Vrijdagavond.

Als souvenir van de kookles smeekte het stukje taart in mijn rugzak uitnodigend om een flinke hap uit zijn kleine lichaam te bijten. Ik had me nochtans voorgenomen om tot thuis te wachten, en ahoewel ik beslist ruim voldoende gegeten had was de verleiding (weeral) te groot en moest het stukje dat amper een kwartiertje geleden gescheiden was van “de moederkoek” eraan geloven. Nog half lauw van zijn zonnebankkuur verdween het stukje voor eeuwig en altijd van de aardbodem en kreeg meneer John, die bij momenten een enorm sneukelgat is, wat hij wou.

Maandagochtend.

For christ sake, ik probeer echt wel af te kicken van mijn Cola Zero verslaving,… gun me dit toch nog?? ***West-Vlaamse gevloek maar gecensureerd wegens mijn toch beschaafde opvoeding***… JOHN!!! (ja, ik durf tegen mijzelf te schreeuwen) je moet zowiezo eens afleren om te sneukelen in je auto! Die woorden had ik in mijn gedachten eigenlijk al de zaterdag-en zondag reeds gezegd, maar wegens de weekend-modus waarin mijn brein toen verkeerde had ik er niks mee aangevangen. Karaktereigenschap nummertje 2 steekt de kop op en keert zich tegen diens bezitter.

Het engeltje op mijn schouder was mijn geleuter grondig beu geworden en spoorde me (bijgestaan met de woorden:“told you so”) aan om met mijn wederom ruitondooierriekende handen een poging te ondernemen om alle kadaverresten van mijn zetel te vegen.  Supersimpel gaat dat niet want die kruimeldingen hebben (als je teveel druk zet op de stof) de neiging om een 2de leven te gaan leiden en springen dan zowiezo toch ergens anders naartoe waar ze véél moeilijker voor het grijpen vallen. Als je er dan nog bijdenkt dat het nog altijd maandagochtend is, en meneer John op dat moment een verhoogd risico tot ochtendhumeur heeft (en daarmee karaktereigenschap nummertje 3 prijsgeeft) dan kan je je wel voorstellen dat ik van geluk mag spreken dat ik in een rustige straat woon. History taught me,know thy enemy,…but most importantly,…. know thyself.

And that,….ladies and gentlemen,…. that’s the way the cookie crumbles!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. En wij vinden de vrijdagavond (nog vóór je kookles begint) ook kruimeltjes 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.