Feel good momentje

Mijn ouders hebben/hadden blijkbaar iets met de term “shadow”, want een liedje dat ik mij nog levendig voor de dag kan halen heet namelijk “Shadow on the wall”. Je weet wel, die song van Mike Oldfield waarvan ik vroeger dacht dat de zanger “van zijn fietszadel” was geschoten tijdens het zingen ervan. *levendige fantasie weetjewel…mjèh*

Nu wil ik het wel niet over fietszadels of over dat ene specifieke liedje hebben, maar wil ik (het is immers prachtig weer nietwaar) een klein “feel good momentje” met je delen!

Vanmiddag op de autoradio tijdens het naar huis rijden onder stralende zon, hoorde ik na lange tijd dat andere gekende liedje van meneer Mike Oldfield op Joe FM.
Jawel, den Mike heeft ook iets met het woordje “shadow”, want een andere jeugdherrinering op muzikaal vlak werd immers gepeeld, namelijk “Moonlight Shadow”

Mijn god,… (als er zoiets bestaat tenminste) “Moonlight Shadow”! Het volume mag ietsje harder en de autoruit mag half omlaag! Ik moet als “blote-kniebroekvent met 5 tanden” deze song als een soort vast ritueel  in mij hebben opgenomen alvorens ik naar school werd gebracht. Mijn vader had namelijk de traditie om op zijn toen nog oude “platendraaier” dat singeltje grijs te spelen. Voor zover ik mij nog kan herrineren (ik ben immers 30 weetjewel,..) heb ik het haast iedere morgen (soms op mijn eigen verzoek) gehoord en ben ik het dusdanig blijven onthouden!

De songtekst mag dan voor interpretatie vatbaar zijn en mag dan mogelijks niet zo happy overkomen,… het is en blijft een kanonschot van een song en het was perfect getimed door de jongedame op Joe FM!  Thank you! ^^

Bekijk de ohzow retroooow videoclip via  Mr. YouTube.

 

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.