Politieke Paddestoelen

“Why oh why did I ever want to become a DeskTopPublisher?

De één zijn dood is de ander zijn brood. Een geweten waarheid waarvan weinig mensen het tegendeel gaan verkondigen.

Wegens het feit dat België anno 2010 voor de zoveelste keer op zijn virtuele gat is beland, werken drukkerijen at the moment de klok rond om al het politieke drukwerk de deur uit te krijgen. Iedere politieke kandida(a)t(e) wil vanzelfsprekend zoveel mogelijk visueel aantrekkelijk vertegenwoordigd worden in het Vlaamse landschap. Aangezien de korte deadline, bij voorkeur een paar weken voor de effectieve “dag des oordeels” is gepland leidt dit onvermijdelijk tot de befaamde “bottleneck-situatie”.

Als soldaat in de Grafische Industrie (ook wel DTP’er genaamd) loop je wegens het bovenvermelde fenomeen het onvermijdelijke risico om het “in-je-slaap-verder-te-klikken-syndroom” te ervaren. De combinatie van adrenaline en het “ik-weet-niet-wat-eerst-doen-tot-het-2de-machts-gevoel” , vormen in samenwerking met de bijkomstige extra lange werkuren, de primaire bouwstenen van dit syndroom.

Wanneer je tussen de werkuren door met slaperige ogen langs de autoweg kachelt en je de kortstondige levenscyclus van de “Politieke Paddestoelen” kunt aanschouwen, dan valt het antwoord op de openingsvraag van deze blogpost  vrij makkelijk te beantwoorden.

“Cause it sometimes gives me a high level of satisfaction!”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.