Een nieuw jaar met goede voornemens? Good heavens no, … voornemens maak ik niet meer.

Wel heb ik even de tijd genomen om een aantal financiële knopen door te hakken. Nee geen paniek, ik heb mezelf niet omgedoopt tot een jongere versie van uncle Scrooge en ik heb geen financiële problemen. Ik vertel geen fabeltje als ik schrijf dat we al enige tijd tot vervelens toe om de oren worden geslagen met woorden als: inflatie, besparen, energiecrisis, und so weiter. Alhoewel mijn eindfactuur van Engie eind 2022 in mijn voordeel was, en ik dus helemaal niet geconfronteerd werd met een afrekening om U tegen te zeggen, maakte het me wel nog net iets meer bewuster.

Heb ik dit of dat nu wel écht nodig? Een vraag dat af en toe wel eens in mijn bescheiden hersenmassa manifesteerde de afgelopen tijd. If I may? Ik heb een full package van Telenet, en doorgaans ben ik daar best wel tevreden over. Maar als ik tijdens mijn “onder de loep activiteiten” ontdekte dat ik 20 euro/maand betaalde voor o.a. de huur van mijn Digicorder en ik deze uitgave bij nader onderzoek perfect via een streaming option kon halveren, ja dan was de rekensom erg vlug gemaakt. It ain’t rocket science.

Toen Netflix in België actief werd, was ik er als de kippen bij om een abonnement af te sluiten. Na weinig moeite kon ik mijn ouders overhalen en deelden we jarenlang de maandelijkse kosten. Toen ik ontdekte dat Netflix je dwingt om voor een betere kwaliteit van streaming, meteen een abonnement voor 2 schermen te nemen terwijl je er eigenlijk maar 1 gebruikt, dan was ook die rekensom erg vlug gemaakt. Niet dat ik een bepaalde dienst wil promoten of afbreken, ik heb immers nergens aandelen in, maar Netflix is bij nader inzien op die manier bijna dubbel zo duur als Disney+.

Onder de loep nemen, het loont effectief wel eens de moeite.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.