November Rain

Ik kan nog altijd niet begrijpen waarom de klok 2x op een jaar dient te worden verzet.  Mijn slaapritme wordt momenteel verstoord  en uit zich in de vorm dat ik al 2 dagen een uur te vroeg ontwaak.  Allow me to shout out loud,… !!!AAARGHHHH!! Zo, tot zover mijn zelden voorkomende ochtendhumeur!

Yup,  1 november.  Mijn blog bestaat al méér dan 2 jaar, en ik had er nooit bij stilgestaan. Het is een wonder dat ik nog altijd inspiratie vind om dingetjes neer te pennen.  Ik heb buiten een paar gekende fans geen flauw idee wie de andere bezoek(st)ers zijn. Feit is dat ik nog dagelijks gemiddeld 80 hits op de teller zie staan. Voor een blog als deze, waar niemand op zit te wachten, is dit best OK.

We wijken af! 1 November was het hé?  We hebben Halloween overleefd en de niet eetbare pompoentjes mogen weer voor een jaartje in de kast.  De kick off van November staat traditiegetrouw centraal als de herdenkingsdag bij uitstek waarbij we onze dierbare overledenen in de bloemetjes zetten.  Sommige soortgenoten vinden het allemaal een commercieel gedoe en gooien het vaak over een koppige/spirituele boeg. Begrijpelijk. Uiteraard zal je je hoogstwaarschijnlijk niet tot die ene dag in het jaar beperken om eventjes stil te staan en te mijmeren over de reeds heengegane familieleden/vrienden/kennissen.

Alhoewel ik gedoopt en gevormd ben, beschouw ik mijzelf niet als een religieus mens.  Een complete atheïst ben ik dan ook weer niet, dus noem me gerust de persoon van de “gulden middenweg”. Ook al steek ik niet onder stoelen of banken dat ik een onverbloemde mening heb over bepaalde thema’s, en woon ik in dat opzicht onbegrijpelijk tegenover een kerk, toch koester ik langs de andere zijde toch een zeker respect voor de gevestigde, jaarlijkse traditionele momenten.

Traditiegetrouw zou het vandaag dus moeten regenen.  De weervrouw op de buis gaf de indruk dat het er naar alle waarschijnlijkheid van zal komen, maar 100% zeker ben je over die dingen nooit. Of de hemel zal huilen vandaag weet ik dus niet, om dit schrijfseltje met een filosofische lyric af te sluiten: “Nothing lasts forever, even cold november rain.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.