John wandelt de winkel binnen en wordt meteen aangesproken door een vriendelijk gezicht dat me sensueel vraagt of ze mij van dienst kan zijn. “By all means,… juffrouw!” Alhoewel de intentie er is om zelf even te snuisteren zegt mijn mannelijke nature zonder verpinken van “ja”. Wat volgt is een ontdekkingsreis in de wereld van “Rituals” waarbij allerlei vreemd klinkende benamingen en cosmetische termen me om de oren worden geslagen.

Rituals, dé exotische geurenwinkel bij uitstek, bezit altijd een walm van spirituele atmosfeer. Er is over nagedacht want de look ’n feel ziet er fancy pantsy uit, alles staat mooi netjes op zijn plaats, de etiketten met haast onuitspreekbare woorden zijn mooi vormgegeven qua typografie (beroepsmisvorming) en als je geluk hebt krijg je ondertussen een miniglaasje thee met één of andere onbekende, vaak Indische, aromatische toets aangeboden. Thee drink ik zelden tot nooit meer, maar elke gewoonte heeft af en toe een uitzondering.

Elk deeltje van the experience maakt logischerwijze deel uit van de marketingtechniek genaamd verleiding, fluistert mijn realistische brein me toe. De kostprijs van de producten is obviously een stukje hoger dan in een doorsnee winkel, maar ach, waarom niet. Laat ik mijn down-to-earth syndroom maar even negeren, en met volle overgave mijn zintuigen laten prikkelen. De charmante ontvangst, de exotische geurtjes en het stijlvolle decor zorgen ervoor dat John al jarenlang een verborgen guilty pleasure heeft. Zeg nu zelf, er zijn véél lichaam-onvriendelijkere dingen in het leven.

Om mijzelf wat te verwennen na het afgelopen jaar heb ik mij een héél klein beetje laten gaan in de zwarte cosmeticawinkel in het shoppingcenter waar ik af en toe te vinden ben. Deodorants, parfums en douchegel dat in mousse verandert, ahum ahum … ze staan allemaal netjes in mijn badkamerkast. Nee, niet dat ik een klein fortuin heb uitgegeven, maar als ik dan toch even snobistisch mag zijn, dan geef ik wel graag wat geld uit aan producten met fakir-achtige namen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.