Met de vingers in de neus

Niet dat ik op de zaken wil vooruitlopen, maar wie een klein beetje de wedstrijden in het Formule 1 kampioenschap aan het volgen is weet ongetwijfeld wel dat Sebastian Vettel opnieuw “met de vingers in de neus” naar een nieuwe wereldtitel aan het kachelen is.  Geen kritiek op de Duitser, want het pakket Red Bull Racing en Vettel waren in 2013 opnieuw ongenaakbaar en de concurrentie kon gewoonweg niet tippen aan hun dominantie.

Ik volg de Formule 1 nu toch al sinds 1997 en het speelde al een poosje in mijn hoofd om toch eens een echt F1 racespelletje aan te kopen. Rekening houdende met de gedateerde grafische performantie van mijn trouwe iMac (Early 2008 weetjewel) mocht ik de lat niet te hoog leggen en viel mijn keuze toch maar op de op 1 na recente versie op de markt: “F12012“.  Officiële teams, officiële racetracks en toch wel leuk geanimeerde cutscenes!  Jawel, je waant je echt wel eventjes een (rookie) F1 piloot!

Ik ben het gamen echter niet meer gewend. Het scenario “met de vingers in de neus” winnen zit er voor mij voorlopig niet in.  Games evolueren veel nauwkeuriger dan pakweg 10 jaar terug en ik heb helaas geen tijd noch de ambitie om elke dag 3 uur mijn raceskills te oefenen. Dat oefenen zou nochtans van pas komen want een handvol realistische euvels steken zich de kop op. Zo dien je rekening te houden met de bandenslijtage, het benzineverbruik van je bolide, variabele weersomstandigheden, en met 10 seconden time penalty als je iets te enthousiast de andere gaat uitremmen en voor gevaarlijke situaties gaat zorgen. Realistisch inderdaad, maar meneer John moet toch wat meer grip op het spelletje krijgen!

En op televisie,…  lijkt het allemaal zo makkelijk! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.