Mac: Mobee Magic Charger

Jawel, we blijven nog net even in de Mac-georiënteerde schrijfsels hangen. Geen paniek, geen al te moeilijke dingen deze keer en mogelijks een tip voor wie zich in dit schrijfsel zal herkennen.

De ervaring dat ik ontgoocheld constateerde dat mijn Magic Mouse dan toch niet wou werken omdat diens verwisselbare energiebronnen niet opgeladen waren, zelfs na een nachtje juicing up, is me nu iets te vaak voorgevallen.  Conclusie van meneer John: “Herlaadbare AA batterijtjes sucken!” Zo dat hebben we dan ook weer eens gezegd!

Telkens opnieuw batterijen aankopen in de winkel en dan na verloop van tijd een doosje met lege cylinders verzamelen, been there, done that. Niet zo ecologisch uiteraard en zeker niet zo vriendelijk voor de bescheiden geldbeugel. Natuurlijk is een computer muis met een staartje beslist een iets meer budgetvriendelijke oplossing, maar ach die Magic Mouse is (met uitzondering tijdens het spelen van een shoot ‘em up game) best een handig navigatietooltje.

Zo stond ik daar die middag mij te vergapen aan alle leuke spulletjes dat de lokale Apple Premium Reseller, LAB9, in de aanbieding had. De geldbeugel en het verstand gingen gelukkig met elkaar akkoord en als je mijn vorige blogposts gelezen hebt, dan zal je beslist wel weten dat ik mij behoorlijk goed kan inhouden in Mactopia. Nu euhm toch bijna….!

Mijn oog viel op een product van het bedrijf Mobee. “The Magic Mouse Charger!” Tadaam! Een naam dat meteen al de nodige informatie geeft over wat het ding uiteindelijk doet of zou moeten doen. Precies, je magische Apple muis van energie voorzien wanneer je die eventjes niet zou gebruiken. Het enige wat ik moet doen is deze op een USB powered platform leggen wanneer ik de Magic Mouse niet zou gebruiken en klaar is John! Een review van het ding kan je hier lezen.

So far so good zou ik zeggen,… de tijd zal uitwijzen of mijn aankoop effectief zijn nut zal bewijzen.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.