Icon…ow…

Laat ik eerst en vooral volgende statement op je afvuren: “Over kleuren en smaken valt niet te twisten”… of zoals de Franstalige mensen het brabbelen, “Des goûts et des couleurs, on ne discute pas.”

But heck, dit is mijn blog, dus ik mag schrijven wat ik wil ook al is dit op een verwaaid moment als de deze es mijn humble opinion neerkribbelen. Waar dienen blogs anders voor,… nietwaar?

De wereld is in de ban van het zogenaamde “flat design”. Alles moet zo minimalistisch mogelijk en alles moet zo weinig mogelijk diepte hebben. Niets op tegen, flat design is best prima. In de wereld van de GUI (de gebruikersinterface van besturingssystemen) kwam alles (voor zover dat mij is opgevallen) in een stroomversnelling toen Microsoft hun vierkantjes-systeem Windows 8 op de wereld losliet.

Met de aankondiging van OSX 10.10 “Yosemite” (prachtige plaats trouwens) tijdens de WWDC 2014 onthulde Apple Inc. zoals  verwacht een “radicaal” veranderde interface  voor hun geprezen OSX besturingssysteem.  Nu ja,..radicaal,… erg “flat” volgens de trend dus.  Nu heb ik altijd wel bewondering gehad voor de zorg dat Apple stak ik hun icoontjes. Stuk voor stuk héél geraffineerde beeldjes waar vakmanschap en oog voor detail naar mijn bescheiden mening superieur waren.  Die bewondering is echter voor een stuk gesmolten als sneeuw voor de zon bij een leuke vergelijking welke ik onlangs tegenkwam.

Oordeel zelf zou ik zeggen,… but once again,…. over kleuren en smaken valt niet te twisten… maar het is niet verboden een eigen mening te hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.