Door dik en dun

Zo geef ik met enige schaamte toe dat mijn fitness-attitude momenteel op een héél laag pitje staat. Laten we zeggen dat ik andere prioriteiten aan mijn hoofd heb en  dat ik dat maar al te graag als excuus bovenhaal. Bovendien heb ik de wondere smaak van “streekbieren” ontdekt, en dat draagt nu niet éénmaal bij tot een afgetrainde torso. “It ain’t a beerbelly, it’s a fueltank for the sexmachine”,… toch een superieure openingszin om vrouwen te verleiden hé? Euhm neen, toch niet echt, maar geef toe, het is wel een grappig zinnetje.

Wat doe je dan op het moment dat je het toch nog es wilt proberen? Het internet afschuimen naar tips waarvan je toch reeds weet wat ze zijn. Evenwichtige voeding, wat meer bewegen en vooral…je niet laten gaan aan chips en dergelijke vettige rotzooi.  Ik tracht mijn brein op zulke momenten te sussen met het idee dat die chips in zonnebloemolie zijn klaargemaakt en dat dit toch wel ergens gezond moet zijn.  Nee John,… nee…. hup die chips de vuilnisemmer in!

Mijn volgende stap is op YouTube zitten gapen naar wonderbaarlijke inspanningen van serieuze dikkerd die met véél wilskracht en doorzettingsvermogen x-aantal kg’s van zich hebben afgeschud. Bravo! Respect ook voor Ward De Bever die toch wel een enorm doorzettingsvermogen moet hebben om de vette pita met frietjes af te zweren.

Net op het ogenblik waarbij je gaat claimen aan mensen dat je op Internet wel alles al hebt gezien, duikt er toch wel iets op dat ten gevolge heeft dat je die woorden weer mag intrekken.  Blijkbaar bestaat er een clubje van mentaal ontregelde mensen die juist het omgekeerde doen. “Belly stuffing” heet het fenomeen en het komt er concreet op neer dat je moet zorgen dat je buik zo vettig en dik mogelijk wordt. Je bent pas een echt “stuffer” als je die vette buik ook nog uitgebreid in allerlei (verleidelijke) poses gaat demonstreren via eerder gemeld medium. Ik daag je uit om dergelijke taferelen eens op te snorren op het Internet en je zal net als ik beamen dat de wereld opeens NET dat ietsje gekker is geworden. Het is wel een prima motivatie om net NIET te gaan schranzen.

Euh, dat ze doen wat ze niet laten kunnen,… meneer John gaat die kilo’s weer wat wegwerken. Het word tijd dat ik mijn investering van 2 jaar gezonde keuken eens ga benutten.

Wish me luck…. 🙂

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.