iMac 24″: 2008-2014

Het berekende reanimatieplan met bijhorende upgrades hebben niet lang mogen baten want na een grondige analyse was een kleine ventilator in het midden van mijn iMac 24″  stuk gegaan en is het moederbord langzaam maar zeker oververhit geraakt met dodelijke gevolgen. Een moederbord vervangen op dergelijk oud toestel,… VERSCHRIKKELIJK DUUR, en geen haar aan mijn hoofd dat deze optie voor werkelijkheid heeft genomen. Meneer John had voorheen al een risico genomen en had de ingewanden van een computer TE vaak gezien. Verdict: iMac 24″: 2008-2014

Er is leven na de dood, meneer John had toch wel ergens verwacht dat het vroeg of laat eens prijs ging zijn en had op voorhand even de voelsprieten uitgestoken om te polsen welke opvolger er in de mogelijkheden zat.

Aangezien ik toch al sinds 2006 full time gebruiker ben geworden van het Mac platform lag het ergens voor de hand dat ik opnieuw ditzelfde pad zou gaan bewandelen. Apple biedt een mooie, weliswaar dure, line-up van computersystemen aan, dus de keuze was aan mij. Rekening houdende met het budget (ik ben dan ook maar een gewone werkmens dat niks in kosten kan stoppen), en de geplande activiteiten met het toestel, is de keuze uiteindelijk gevallen voor een Mac Mini “late 2012”.

Laat ons hopen dat ik evenveel plezier aan dit toestel ga beleven zoals bij mijn vorige aankoop!

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.