Lucky number 7

Precies 1 weekje geleden mocht Lewis Hamilton zich 7-voudig wereldkampioen Formule 1 kronen. Hoe hij het deed was op magistrale wijze, een kampioen waardig! Dominant wanneer het moest, en quasi foutlous in zéér verradelijke omstandigheden op de baan. Petje af!

Records zijn er om te evenaren en te verbreken. Voor enige tijd leek het benaderen van het aantal wereldtitels dat Michael Schumacher op zijn naam had staan ongenaakbaar. Toegegeven, de Duitser had destijds op zéér dominante wijze bij Ferrari de teller op 7 weten te plaatsen en had geschiedenis geschreven. Het record stond immers decennia lang op 5 en deze evenaren of zelfs verbeteren leek een utopie.

Was het omdat hij toen de beste auto ter beschikking had? Ja/Nee. Met het perfecte materiaal rondrijden is 1 ding, maar wilskracht en 100% dedication voor wat je doet is een ander verhaal. Het zijn niet enkel ingenieurs en technici die de wagen bouwen. En dat is wat Michael Schumacher en Lewis Hamilton gemeenschappelijk hebben. Beter benijd dan beklaagd, de concurrentie heeft al jaren aan een stuk geen verweer tegenover de dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton. And that’s the way the cookie crumbles.

Lewis Hamilton – Michael Schumacher

Toegegeven, ondanks het respect voor beide heren, ben ik nooit een fan geweest van Lewis Hamilton noch Michael Schumacher. Mijn voorkeur inzake F1 piloten drijven altijd, om de één of andere reden, af naar de Finse coureurs. Dit begon in 1997 met Mika Häkkinen, (in eerste instantie vond ik die “West Mclaren Mercedes” geniaal mooi qua livery) toen ik de F1 begon te volgen en veranderde dit, na het pensioen van Häkkinen, naar Kimi Raïkkönen. Beide heren zijn als het op hun werk aankomt, koele kikkers maar zijn naar interviewmotivatie toe, vrij beperkt. Finnen weetjewel. 🙂

Mika Häkkinen / Kimi Raïkkönen

Lucky number 7, hoera hoera, mijn huidige favoriet van de rijders, Kimi Raïkkonen heeft startnummer “7” op de wagen staan en is ook in 2021 op de startgrid te vinden. De Fin had vrije keuze, voelt zich bij Alfa Romeo kiplekker, en rijdt nog altijd met zijn volle goesting. Op ogenblik van schrijven heeft hij het meest aantal starts op zijn palamares staan en is hij volgens de statistieken de meest ervaren, en tevens met zijn 41 lentes ook de oudste coureur op de starting grid. En ook dat is een record, … om te verbreken! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.