Littekens op het glazuur

Een gelukkig nieuwjaar allemaal!   Ja, het is nog altijd januari, dus ik mag nog jullie dit nog altijd wensen!  Mijn eerste schrijfseltje van dit jaar! Een beetje vroeger dan verwacht aangezien koning Winter de wegen hier zo goed als onberijdbaar gemaakt heeft.  Ok ok,… mijn investering in winterbanden zouden nu best wel van pas kunnen komen (en geloof me vrij, dat hebben ze al beslist!), maar uiteindelijk,… why tempt the lord?

OK, waar gaan we eens eigenlijk over schrijven? Dak het zelf niet goed weet!  Eerst en vooral over het dat het jaar 2013 toch al weer de nodige littekens op het glazuur heeft zitten.  Met kinderlijke logica bekijk ik de aanvang van een nieuw jaar als een nieuw begin. Het oude getal verdwijnt logischerwijze in de schuif en is enkel nog goed voor statistieken en reviews. Terwijl het nieuwe jaar blinkend en fonkelend zijn intrede doet onder het licht van vuurwerk en in het bijzijn van de traditionele zatte nonkels en tantes.

Als je net als ik een brildragend wezen bent, dan zal je ongetwijfeld het ergernisscenario herkennen van een wildvreemde die je op dat moment tegen het lijf drukt en haar lipsignatuur neerplant op 1 van je 2 brilglazen, met vervolgens de eeuwenoude uitdrukking dat “alles wat je wilt, je zelf maar moet kopen”! Maar,… we wijken af van mijn uiteindelijk schrijfdoel.

Het jaar was amper uit de startblokken geschoten en we mochten een BV (toevallig ook de initialen van de persoon in kwestie) een spijtige R.I.P wensen.  “Boem doet mijn hartje boem” … de ironie van het leven zal er nu ongetwijfeld voor zorgen dat het vrolijke liedje een iets andere weerklank krijgt. De bombardementen overal ter wereld en financiële wanhoop terzijde, beschouw ik dit als de eerste litteken op het glazuur van 2013.

De Amerikaanders (ge weet wel, die yankees van de “You-Es-Ah”) hebben dankzij Lance Armstrong weer een reden om hun zakdoek van stal te halen.  Ze kunnen beslist een mooi potje janken,… die Yanks. Dr. Oz, Dr. Phil en Jerry Springer,… you name it! Geef toe, voor een mooi pakje dollars zou ik ook wel evens mijn krokodillenstraantjes van stal wil halen.  Hoe het ook moge zijn, het is en blijft wederom een litteken op het glazuur van het sportieve jaar 2013.

Oh? Had ik jullie al een gelukkig nieuwjaar gewenst? 😉

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.