Kwezels

Onlangs ging ik nog even naar het kerkhof. Nu, dat is geen nieuwtje, want ik ga toch zeker om de 14 dagen wel eens gedag zeggen tegen mijn dierbaren. Ik heb het al eens geschreven, het is een plek waar ik bijzonder zen kom, en waarbij ik rustig mijn wandeling maak. Tijdens de warmere maanden kan dit gerust een uurtje of 2 zijn, maar in de iets koudere maanden hou ik het amper een half uurtje uit. Koude gierende wind en consoorten zijn niet zo mijn ding.

Ik heb een gevoelige huid moet je weten, en als ik dan in mijn auto stap achteraf, staan mijn kaken werkelijk bloedrood en doen ze werkelijk pijn. Dat is best wat genant moet ik zeggen, maar ach … buiten mijn autospiegel, ziet niemand dit.

John was aan het wandelen, en na een lang telefoongesprek met mijn zus en de kleine Sara, moest ik dringend een sanitaire stop maken. Ook dat gebeurt wel dagelijks hoor, maar tijdens mijn wandeling komt dit toch een beetje ongelegen. Aangezien ik regelmatig het kerkhof afschuim, weet ik dus perfect waar de toiletten zijn, en was dit op mijn to-do lijst een absolute prioriteit. Wandelen met een volle blaas is niet zo tof, en alhoewel ik nog maar 44 lentes ga worden dit jaar, voel ik wel dat mijn interne reservoir om bepaald vloeibare afvalstoffen even te bewaren, geen zo een lang uithoudingsvermogen meer heeft als voorheen het geval was. Ah ja, ik kom ook meer en meer grijs, daar heb ik me figuurlijk gesproken bij neergelegd, dus bepaalde andere ongemakkelijkheden die hand in hand gaan met een bepaalde leeftijd zal ik ook moeten aanvaarden.

Mensen kunnen toch regelrechte onrespectvolle kwezels zijn. De toiletten van het kerkhof lagen namelijk bezaaid met notenschelpen, lege bierblikken, plastiek, peuken en andere rotzooi. Niet alleen op de grond en in de lavabo, maar ook in de urinoirs zelf. Onbegrijpelijk.

Misschien is het ook mijn leeftijd wat, maar ik vroeg me toch hard af waarom het zo moeilijk is om toch een beetje respect te hebben voor openbare, ja want dat is het in zekere zin, ruimtes … toiletten dus in dit geval. Het is niet omdat er een kuisploeg komt, dat je daarom geen respect kunt hebben? Toch?

Wat die notenschelpen daar deden weet ik niet. Er lagen er bijzonder veel moet ik zeggen. Ik dacht even heel vlug dat het misschien een nieuwe manier is om high te worden, maar ik geloof niet dat noten een onderdeel zijn van drogerende middelen? Ik heb gelukkig geen ervaring hiermee, dus vandaar dat ik mij de vraag stel.

Kortom, … (sommige) mensen zijn dus af en toe onrespectvolle kwezels. Een gebrek aan opvoeding, … vermoedelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.