How Do You do?

“Hoe gaat het met Marie Fredriksson van Roxette?” Dat is de vraag die ik mijzelf en bij véél andere toeschouwers van “The Night Of The Proms” heb horen vragen. Ik hield eerlijk gezegd mijn hart vast toen Roxette hun eerste ballad van de avond bracht op de “Night Of The Proms”. De frontlady van het Zweedse duo had overduidelijk een grote lijdensweg ondergaan en de bescheiden glimlach die ze op haar gezicht toverde kon de al dan niet nog huidige ongemakken moeilijk verbergen. Ondanks dit bezorgde gevoel bij véél mensen bracht Roxette, een goed uur later, een geslaagde puike set van 4 extra nummers, waarbij het publiek serieus uit hun dak ging.

Roxette is back in town!
Marie Fredriksson en Per Gessle,... come join the Joyride!

Je moet het maar doen, door het oog van de naald kruipen wegens een operatie om een levensgevaarlijke hersentumor te laten verwijderen, een hele poos revalideren en dan opnieuw het podium op te klimmen en timmeren aan de comeback van Roxette! “Night of The Proms” was niet alleen klassiek maar in zekere zin ook grote klasse! Aangezien de band een 7-tal jaar terug, wegens dringende redenen, verstek moest geven, heeft de band zelf het verzoek ingediend om er in 2009 wel bij te zijn.

Voor mij was Roxette zowiezo voor de hoofdreden waarom ik voor de eerste keer afzakte naar Antwerpen en “the day after” heb ik daar tot nu toe zeker en vast geen spijt van. Blij dat ik er kon bij zijn,..meer kan ik niet zeggen!

De tand des tijds heeft onvermijdelijk, zoals bij iedereen, zijn invloed op muziekartiesten en het contrast met de “hippe punky lady” op de cover van het album “Joyride” is logischerwijze merkbaar. OK, Roxette komt niet meer zo krachtig over als het voorheen was, maar for god sake… “give the girl a break!”. Ik zie weinig mensen met dergelijke ervaring het podium beklimmen het beste van zichzelf geven!  Laten we ons echter niet verbloemen in medelijden,…Roxette rocked,… nog altijd! Toen ik begin jaren ’90 deze muziekcassette (jawel ik ben al zo oud) cadeau kreeg, was ik meteen in de ban van de band die met hun – “rock-catchy-pop-sound”  dat in die periode een garnizoen aan hits aan elkaar reeg en die ban heeft me nooit echt verlaten.

Playlist Roxette “Night Of The Proms”  (25th Anniversary) // 31-10-2009

  1. Wish I Could Fly
  2. The Look
  3. It Must Have Been Love
  4. Listen To You Heart
  5. Joyride

Verdere informatie over Roxette kan je hun webstek terugvinden!
Voor informatie over “Night Of The Proms” zelf klik je dan weer best hier!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.