Hippopotamus Sapiens

Terwijl ruim de helft van Vlaanderen het spelletje Pokémon Go aan het spelen was, ging er een jongen van ontbering dood in een tentje ergens verstopt in de bosjes.

Toen ik in de lagere school zat, was er een kerel in mijn klas die van zichzelf dacht dat hij een heilige was. Steevast zat hij op de eerste rij van de kerk tijdens de wekelijks verplichte rendez-vous die in dienen tid operationeel was. In een later stadium schopte hij het tot misdienaar en mocht hij met de handjes tegen elkaar het “lichaam van Jezus” zegenen om enkele tellen later weer mooi op het rode fluwelen stoeltje achter meneer pastoor plaats te nemen terwijl zijn middenrif met een dik koord was samengebonden. Het is een half mirakel dat hij nooit gemolesteerd is geweest, zo heilig was hij.  Op zich geen wereldschokkend verhaal ware het niet dat de jongen in kwestie buiten de kerkmuren een regelrechte klootzak was. Ik hoor het een leraar op een bepaald moment nog altijd zeggen dat hij eigenlijk een regelrechte schijnheilige was. Anno 2016 zou je het als leraar niet meer in je hoofd moeten halen om dergelijke zinnen naar een leerling te spugen. Voor hij of zij, de leraar dus, het goed zou beseffen zou hij of zij aan de moderne schandpaal worden genageld, zou de raad der wijzen bij elkaar komen en zou hij of zij zonder enige twijfel op het matje worden geroepen met fatale gevolgen.

Dat het woordje “hypocriet” niet direct iets te maken heeft met nijlpaarden (“Hippo” int Engels dus) zal in eerste instantie wel pretty obvious zijn. Alhoewel deze dieren er op het eerste zicht best vredig uitzien en simpelweg lomp voor de dag komen, kunnen ze best agressief en bijzonder gevaarlijk uit de hoek komen. Misschien was de kickoff van deze alinea dus niet geheel onlogisch?

Had Pikachu, of hoe heet dat geel gekleurde elektrisch geladen mormel ook weer, zich in de nabijheid van dat tentje verstopt, dan had het naar alle waarschijnlijkheid nooit zo ver gekomen. Naar alle waarschijnlijkheid, want de situatie waarin de jongen quasi gans zijn leven heeft vertoefd was spijtig genoeg ferm bescheten waardoor ook hij bescheten raakte. De Hippopotamus Sapiens die hem gekend heeft wast traditiegetrouw de handen in onschuld en eet van de vijgen na Pasen die bijzonder goedkoop stonden.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.