High Five!

“De 2de is de 1ste is van de verliezers!”

Ik zou het haast vergeten dat ik nog altijd een (passieve) Formule 1 fanaat ben. Voorheen kribbelde ik namelijk op JohnBlog af en toe een schrijfseltje over één van de hoogste takken van de autosport, maar het klopt dat ik dit onderwerp (onbewust) een beetje in de garagebox heb laten staan.

Formule 1, het is en blijft iets apart, en héél wat mannelijke soortgenoten vinden het de coolste tak van de autosport. Je kan het circus echter héél wat zaken verwijten. Het vaakvoorkomende treintje rijden is ronduit oersaai en de waslijst aan “sportieve” regeltjes nemen te vaak de nodige spanning weg. Wat je de F1 anno 2012 niet kan verwijten is het feit dat er geen spanning in het seizoen te beleven valt. De editie 2012 mag dan nog maar een kleine 2 maand uit de startblokken geschoten zijn, het ziet er naar uit dat het zonder twijfel één van de mooiste/spannendste seizoenen zal worden welke ik in lange tijd niet heb gezien.

High Five!! 5 races, 5 verschillende winnaars uit 5 verschillende teams! Mooier had ik het mijzelf niet kunnen inbeelden aan het begin van het seizoen. Niet dat ik titelverdediger Sebastian Vettel zijn 3de wereldtitel wil ontnemen, maar als F1 kijker zie ik nog altijd bij voorkeur een waaier aan kanshebbers die strijden om de ultieme glorie op het einde van het seizoen. Gedaan dus met het in slaap dommelen in een poging de race uit te kijken waarbij je te vaak de winnaar aan het begin van de race kon voorspellen.

Schitterend!!

Als het seizoen zo verder gaat, kan die 2de plek toch nog belangrijk worden en klopt de bovenste stelling voor geen meter meer!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.