Mac: OSX Trek

Ik val in herhaling als ik schrijf dat het reeds een poosje geleden is dat ik nog eens iets schreef over mijn “technologische” voorkeur: de Mac!

Zoals reeds gemeld in een (langvervlogen) Mac-schrijfseltje is het een beetje absurd dat ik frequent Apple nieuwtjes ga verkondigen. Mijn blog gaat in grote lijnen nog altijd over mijn persoontje en buiten mijn proefondervindelijke kennis haal ik de rest van mijn informatie ook ergens vandaan nietwaar.  Omdat ik toch oog heb voor grafische schoonheden (ik ben dan ook DTP’er) kaart ik deze keer een kleine wallpaper topic aan.

  • Space, above and beyond

Sinds de komst van MacOS X Leopard eind 2007 heeft Apple het, qua vormgeving van wallpapers dan toch, hogerop gezocht. De keuze qua styling werd ondersteund door de toen geïntroduceerde features “Spaces” en “TimeMachine” en maakten komaf met de (nog altijd prachtig trouwens) “Aqua Blue” wallpaper.

Het opgepoetste broertje MacOS X Snow Leopard ging een stapje verder de ruimte in en MacOS X Lion hield er op wallpaperniveau een kleursverandering aan over.  Déja-vu iemand?  We zijn na de introductie van laatstgenoemde poezenbeest alweer een jaartje verder Apple bouwt lustig verder aan het systeem waar het begin 2000 mee uitpakte.  Als resultaat zien we op moment van schrijven in de de verte een nieuwe katachtige de berg afhuppelen: Mountain Lion. Het lijkt alsof Apple een “5x-Space-saga” wil vieren door wederom uit te pakken met een vernieuwde Space wallpaper. Een tikkeltje anders, een tikkeltje geraffineerder, een beetje subitieler,… ah oordeel zelf, ze blijven desalniettemin,… gelikt! 🙂

Leopard, Snow Leopard, Lion, Mountain Lion
  • Offtopic

Het deed me plezier te lezen dat mijn iMac naar alle waarschijnlijkheid deze kat nog zonder handschoenen de baas zal kunnen.  De Mountain Lion wallpaper heeft in afwachting de Lion versie reeds verdrongen. Alhoewel ik bij MacOS X Lion er als de kippen bij was om diens manen te strelen, denk ik dat ik bij de acrobatische naamgenoot voor alle zekerheid de kat nog eventjes uit de boom kijk.  Kijk es, daar heb je o.a. die Applecommunities voor! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.