Groene vingers

Ik weet nog dat een tante van me ooit vertelde dat ze destijds (toen ze x-aantal jaren jonger was dus) nooit een man moest hebben met een baard. De ironie van het lot resulteerde echter dat ze trouwde met een kerel met een baard. Toen ikzelf besloot om vastgoed te kopen gaf ik de voorkeur aan een appartement omdat ik dan het noodzakelijke kwaad van een tuin te onderhouden zou uitschakelen.  WHAT A FOOL I WAS…. John heeft dus een tuin en dan nog eentje van 21 meter op 7 meter. Groene vingers is dus iets wat ik… genoodzaakt… moet krijgen.

De tuin zelf trok oorspronkelijk op 2 keer niks. Overwoekerd door allerlei soorten onkruid. Onkruid waarvan ik zelfs niet wist dat het bestond. Kattestaarten, distels, klaver, herderstasje,… und so weiter. Allemaal leuke namen, maar een echt venijn om in je tuin te hebben.  Ik leerde over de verzuring van de bodemgrond die mijn tuin op mineraalniveau compleet had uitgeput en ik leerde ook dat het me een flinke duit zou kosten om het lapje grond weer gezond te krijgen. Joa, investieringe ols dees zain een noedzoakelijk kwaad.”

Ondanks de wetenschap dat het besef er is dat je voorgangers de boel ferm hebben laten verzieken en dat je je eveneens bewust bent  dat de buren, die een gelijkaardig tuintje hebben als jij, je op het einde van de rit als eindverantwoordelijke zullen aanwijzen, is er eigenlijk maar 1 echte oplossing.  Juist… investeren. De boel zelf omspitten ga ik niet aan beginnen. Even mailen/bellen om een offerte van diverse tuinmannen te krijgen om vervolgens deze dan es naast elkaar te leggen om te vergelijken en een concrete beslissling te nemen.

De totale vernietiging…. was blijkbaar de enige echte optie die ik echt had. Het liefst van al had ik de boel laten afbranden en betonneren, dan was ik van gans die boel vanaf, maar dat is niet echt milieuvriendelijk…zo blijkt. Dus het advies van de tuinman was,… het merendeel van het onkruid vergiftigen,.. de boel 5 cm afgraven om de diepste wortels toch grotendeels mee te hebben, effenen en herzaaien met sportgras. “Joa…dan goan we da mor doen zekers?”

Ook besloot ik om een soort groene omheining te plaatsen in de veronderstelling dat ik dan minder onkruid in mijn eigen peloeze zou krijgen. Achter mijn eigen stuk… land… ligt een weide weetjewel en het ziet er niet naar uit dat die de komende 50 jaar zal verdwijnen. Ik woon in een landbouwzone en ze zijn hier nogal erg groen van mentaliteit.

Enfin,… we zijn ruim een half jaar verder en onderstaande foto zegt genoeg… hoop ik toch!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. 150 vierkante meter omspitten zag ik niet concreet zitten 🙂 … en een wildgroeituin ging niet in goede aarde bij de geburen vallen! plan is om op termijn kleine fruitboompjes te planten

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.