Fingerspitzengefühl

Na een pauze van…. een paar maandjes…. gaan we nog keer iets schrijven.

Hoe zou het nog met die kerels van Baba Yega zijn? Enige tijd terug werd je ermee rond je oren geslagen en liep elke tiener, in combinatie met een duckface, met de hand in een bepaalde vorm tegen de slaap,… of zoiets,… rond.  Ik moest er deze week opeens aan denken en ik zou,… I swear to God,… niet weten waarom ik aan die huppelende mannen dacht die blijkbaar net iets te dicht bij Tsjernobyl hebben rondgehangen en bij nader inzien bleekwater als hun favoriete smaakje verkiezen.  Neen, echt,… mij moet je amper iets vragen over toestanden als “Belgium Got Talent”, “So You Think You Can Dance”,.. und so weiter… ben ik nu niet fantastisch…. saai?

Haaaa, de nostalgie. Als je mijn leeftijd hebt, dan zal je je ongetwijfeld wel “Mik, Mak en Mon” voor de dag kunnen halen?  Nee, awel, dat waren blijkbaar 2 ruimtekinderen (een blauwen en een roze,…met allebei blond haar…oh boy) die op een gegeven moment op de aarde terecht waren gekomen en toevallig in contact kwamen met een zekere Mon. Nee, niet “Vuile Mon met zijn vieze worsten”, maar een simpele melkboer die vakkundig tot leven werd geroepen door de toenmalige BRT om zo kinderen te promoten om melk te drinken. Want,…jawel als Mik en Mak…. melk dronken kwamen ze weer op krachten en konden ze weer shuttelen naar hun thuisplaneet. Marketing,…you can’t beat it,..now can you? 

Enfin, Mik en Mak konden niet praten (denk ik toch) en communiceerden via hun handen waarbij ze één of andere verkrachte paradijsvogel probeerden uit te beelden.  Dus..ge ziet,…handbewegingen zijn niet van deze tijd, en ik kan me echt wel inbeelden dat kinderen destijds (waar onder ik) zo over de speelkoer holden terwijl ze op dat ogenblik de melktanden… aan het verliezen waren.  Fingerspitzengefühl … Mik en Mak overleefden melkboer Mon, zonder zichtbare trauma’s… en shuttelden fit en gezond terug naar waar ze vandaan kwamen.

Ja, ik wup een beetje van de hak op de tak hoor nu,…doet me er net aan denken,…. STEL je voor dat ze bij “Samson en Gert” in 2017 pas de lyrics  “Ik hou van alle kinderen, al zijn ze nog zo klein,…” hadden gelanceerd… wat zou dan jouw… Fingerspitzengefühl zijn?

Baba Yega – Mik Mak & Mon

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Over fantastisch saai gesproken, ik had zelfs nog nooit van Baba Yega gehoord. Youtube bracht de nodige uitleg en entertainment, waarvoor dank!

  2. Ik heb die kerels ook maar ontdekt via een collega van me hoor. Blijkbaar waren haar kinderen destijds daar erg fan van. In eerste instantie dacht ik dat het om een Indisch gerecht ging…. what a fool I was…. 🙂

  3. Leuke tekst met een filosofisch einde. De dag van vandaag wordt achter alles iets gezocht dat er niet is. Of de Baba Yega’s bleekwater drinken weet is niet. Maar dat veel mensen bij het ontbijt een glaasje azijn ( van de Blauwe Hand uiteraard)drinken, daar geraak ik meer en meer van overtuigd.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.