GBM: “The Locals”

Een 2de review van een GBMovie die ik in de “pipeline” had zitten gaat over de film “The Locals”. Geen Hollywoodfilm, geen superieure hoogvlieger,  geen bekende acteurs, maar ondanks dit alles is deze film uit 2003 best wel aangenaam te bekijken.

DVD Cover
DVD Cover
  • Beknopte Verhaallijn

Het verhaal speelt zich af in Nieuw-Zeeland (waar de film ook is opgenomen). De vrienden Grant en Paul (beiden met het leuke Australisch accent) beslissen om te gaan surfen “at the beach”. Wetende dat Nieuw-Zeeland best een groot stuk land is dienen ze dus een poosje te rijden naar de kust. Onderweg nemen ze zonder het eigenlijk  te beseffen een verkeerde afrit en eindigen ze in “the middle of nowhere”.  Terwijl ze eventjes halt om een oproep van moeder natuur te beantwoorden, ontmoeten ze 2 “eighties” meisjes, Kelly en Lisa.  Op zich vinden ze dat niet zo vreemd en denken ze dat er ergens een “80’s party” aan de gang is. De meisjes nodigen Grant en Paul uit hen te volgen.  Kelly en Lisa zijn echter halve F1 piloten en rijden met een zo danig grote snelheid dat Paul de controle over zijn stuur verliest. Kelly en Lisa rijden gewoon door en ze jongens zijn aan hun lot overgelaten midden in de nacht.  Nu dat hun auto vast in de gracht zit proberen ze iemand te vinden die hen kan helpen. Al gauw merken ze echter dat er iets mysterieus en akeligs  over de plek hangt waar ze terecht gekomen zijn. “The Locals” ain’t exactly friendly

  • Filmgenre

De film heeft een “spooky-gehalte” over zich en dit dankzij het dankbare feit dat een heleboel scenes midden in de nacht plaatsvinden.
Alhoewel ik het dan ietsje klungelig vind om te merken dat de regisseur (en tevens ook schrijver van het verhaal) een overdosis belichting heeft gebruikt om de personages die aan bod komen “in the picture” de brengen. De acteerprestaties zijn 50/50, niet slecht, maar ook niet overroepend goed te noemen.  Het verhaal zelf is origineel gevonden. Al kan ik je vertellen dat  er tal van mysteries in het verhaal aanwezig zijn die nooit worden opgehelderd tijdens het verhaal.  Tijdens het bekijken van de film vroeg ik het mij echter nooit af, het was eerder achteraf dat ik mij de bedenking maakte.  IMDB geeft deze film een 5,7/10 en daar sluit ik mij in alle eerlijkheid bij aan.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.