Biografiti?

Kom het enkel en alleen door de naderende boekenbeurs of hebben héél wat BV’s dringend een extra zakcentje nodig om de economische crisis te overleven? Misschien lijkt deze zin wat hoog gegrepen, maar  een mens zou het gaan vermoeden.

Het is een bekend fenomeen waar je vast wel iets van hebt opgevangen. Héél wat bekendere gezichten uit ons land stellen hun biografie voor. De ene al dikker dan de andere, naargelang de leeftijd van de persoon. Hoewel het geen nieuw verschijnsel is, dit jaar valt het me om de één of andere reden wel méér op en komt het, tot mijn geruststelling eigenlijk, bij de meeste mensen die ik erover hoor praten een beetje oogdraaiend over. Niet dat ik nu een bio-schrijvende persoon wil viseren, maar de goedkope interne gedachte van “OK,..who’s next?” komt wel vaker en vaker op naarmate ik nieuwe aankondigingen lees.

Iedereen is vrij te doen en te laten wat hij wil in het leven en als een bepaald persoon beslist een biografie neer te kribbelen dan is dan zijn of haar zaak natuurlijk Momenteel is het blijkbaar wel een trend geworden in onze “share your life”-maatschappij, net zoals je blogs (zoals de mijne) en Facebook-systemen hebt. (waar ik overigens ook niet onschuldig aan ben)

Het leven van een persoon gaan uitspitten is iets wat ik niet (meer) doe.  Toch zal het voor héél wat mensen beslist een idee zijn als cadeau onder de naderende kerstboom. In het kader van je persoonlijke economische crisis, toch een vlugge tip: kies een biografie van iemand die al een rijkelijk leven heeft gehad. Anders kan je voor de situatie staan dat je om de 5 jaar een “up-to-date” versie mag aanschaffen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.