GBM: “Shoot ‘Em up”

Quintano: “Who are you?” – Mr. Smith: “I’m a British nanny and I’m dangerous”. We starten de eerste GBM van 2010 met een knaller. Clive Owen, “schiet de pannen van het dak” in deze aparte actiefilm uit 2007.  Leg je kogelvrijevest alvast maar klaar… here comes “Shoot ‘Em Up”.

DVD Cover
  • Beknopte verhaallijn

Wanneer “mr. Smith” onverwacht getuige is van een moordpoging op een hoogzwangere jongedame komt de held in hem naar boven en knalt hij zonder aarzelen een wortel door diens strot.  Daar blijft het zelfs niet bij, want meteen daarna krijgt hij af te rekenen met een volledig cohort handlangers die het op dezelfde vrouw hebben gemunt. Tussen de kogelregen door bevalt de vrouw van een  flinke zoon maar wordt echter zelf gedood.  Smith kan het krijsende kind niet aan zijn lot overlaten en neemt het noodgedwongen mee in zijn rugzak. Op de hielen gezeten door de sarcastische huurmoordenaar “Mr. Herz”, die hem overal blijkt te volgen en te vinden, probeert hij uit te vissen waarom precies dit kind naar het hiernamaals moet. “Mr. Smith” besluit, het tot zijn verbazing, het naar “heavy-metal-luisterende-kind” Oliver te noemen. Samen met de sexy prostituee Donna Quintano gaat hij op zoek naar de waarheid.

  • Filmgenre

Wat kan ik tikken,….?  You love it, or you hate it. “Shoot ‘Em Up” is speciaal. Niet iedereen zal deze film zo goed appreciëren als ik toen deed. Een groot deel hangt af van je persoonlijke filmsmaak en de soort humor die je het best kan verteren.  Een explosieve Bugs Bunny, dat is een erg korte, doch uiteindelijk complete omschrijving die ik deze prent kan geven. Met acteurs als Clive Owen en Paul Giamatti in de hoofdrol heeft deze film een te goede cast om door critici meteen als “complete nonsens” te worden afgeschoten. Beide acteurs staan immers gekend voor hun typische “look ’n feel-acteertalent” en in dit verhaal spelen ze hun troef prachtig uit. De film bevat gelukkig toch een zekere verhaallijn met bijhorende “reload-pauzes” die worden aangezwengeld door Monica Belluci. Zij zorgt voor de emotionele samenhang die de film weerhoudt eenzijdig te worden.  De soundtrack van deze prent bevat een aantal krachtige, passende (gekende) rocknummers (waaronder: “Nirvana – Breed” ^^)  die je vanaf de “kick off” bijstaan op de geweldige rollercoaster waarbij de kogels je om de oren fluiten!  Hertz: “Guns don’t kill people,…but they sure help!”

IMDB is fair en schenkt deze aparte film een behoorlijke 7/10.
Benieuwd? Hier kan je alvast de trailer bekijken.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.