GBM: Mousehunt

Old habits rarely change,…na een jaartje afwezigheid (de tijd vliegt!) is hier een luchtige doch amusante GBM die tot één van mijn meest ontspannende favorieten behoord. Zet de gaatjeskaas ver weg en haal de bezems en stofzuigers maar boven,… hier is Mousehunt!

 

  • Beknopte verhaallijn

De broers Lars en Ernie Smuntz erven de verlieslatende touwtjesfabriek van hun stervende vader. Hun vader geeft hen met zijn laatste krachten een stukje touw en smeekt hen om de fabriek binnen de familie te houden. Hij hoopt dat de broers op die manier weer beter met elkaar kunnen opschieten.

Ernie heeft echter een succesvolle carriëre uitgebouwd in de gastronomie en wil helemaal niks met de fabriek en met zijn broer te maken hebben. Het komische doch tragische noodlot slaat echter toe en Ernie is genoodzaakt van dag op dag  zijn restaurant te sluiten. Lars die wel blij is met de fabriek en de woorden van zijn vader ter nauwer harte neemt weigert het bouwvallige ding te verkopen aan industriële opkopers.  Zijn vrouw, die uit is op fame and fortune,  is het daar helemaal niet mee eens en gooit hem in een ware furie op straat. Als bij toeval komen de broers elkaar tegen en besluiten ze naar het eveneens bouwvallige landgoed te trekken die hun vader hen in zijn testament had nagelaten. Daar merken ze dat de piepkleine gastheer van het gebouw niet zo opgezet is met hun komst.

  • Filmgenre.

Zoals ik al had laten blijken in de intro van dit schrijfsel, valt deze film vrij makkelijk te verteren. Het leven is al nutteloos complex genoeg soms, dus films mogen gerust af en toe eens het tegenovergestelde zijn. De verhaallijn is amusant geschreven en verveelt werkelijk geen seconde. Qua humor leunt de film af en toe tegen het “Home Alone” genre aan en is de moraal van het verhaal nooit echt ver te zoeken. Bovendien zijn de animatiescenes bijzonder goed geslaagd en zorgt DreamWorks voor een film die in aanmerking kan komen voor een ontspannende filmavond voor zowel jong als oud.

IMDB zet de score voor deze film op 6,1/10, wat zeker en vast niet slecht is.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.