When September Ends

Je kent het fenomeen wel. Je hoort een bepaald liedje en zonder enige verklaarbare reden blijft de replay button in je hoofd ingedrukt. Sinds we de maand September zijn ingeregend kwam dit liedje sporadisch in mij op. Reden voor een blogpost over deze song zou je denken? Nah I  won’t go that cheap! Een mogelijke inspiratiebron voor een titel dan maar?

When september ends,…

  • …herrineren we ons het 10 jarige overlijden van de WTC torens in New York.

Als Europese buitenstaander was het destijds een surrealistische ver-van-mijn-bed show. Sinds mijn bezoekje aan de WTC site vorig jaar in New York echter, bekijk ik het tafereel nu wel ietsjes anders.  :/

  • …zal ik mijn eerste “salsadanspasjes” geleerd hebben.

Yup! Ik kreeg het aanbod en vond geen enkele reden om het niet te doen! ^^

  • …zal het legendarische album “Nevermind” 20 jaar oud zijn geweest.

Nirvana schreef geschiedenis zoveel jaar terug. Voor een megafan als ik is deze verjaardag uiteraard iets speciaals.

  • ...zal ik mijn moeder een gelukkige verjaardag gewenst hebben!

Valt vanzelfsprekend niet te vergeten! Happy Birthday Moetje! *Mwah*

 

Inspiratiebron:
Green Day – “Wake Me Up When September Ends”
American Idiot (Reprise Records, 2004)
Verkrijgbaar op CD en iTunes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.