F1 2017

Mocht wijlen Peter Baert nog onder ons midden zijn dan zou hij supertrots zijn geweest. Een Belg, West-Vlaming dan nog wel, die het als vaster rijder in een (zogenaamd) topteam van de Formule 1 heeft geschopt. Het is iets om trots over te zijn. Het heeft niks te maken met vaderlandsliefde, maar simpelweg het idee dat het “one of us” is.  Jawel, Stoffel Vandoorne komt dit seizoen uit voor het Mclaren Honda team en minstens de helft van België duimt dat de jongeman mooi racewerk aan de wereld zal kunnen tonen.

Over het talent van Stoffel twijfel ik geen seconde. Al ben ik op persoonlijk vlak totaal geen snelheidsduivel, ik heb enkele wedstrijden van de jongeman tijdens zijn aanwezigheid in de GP2 (her)bekeken, en de kerel heeft best wel talent. Nogal wiedes, want anders zou Mclaren, een toch wel gevestigde waarde in de wereld van de Formule 1, hem nooit een vast zitje hebben gegeven naast 2-voudig wereldkampioen Fernando Alonso, die nog altijd als één van de meest bekwame/getalenteerde/gepassioneerde rijders van het deelnemersveld is.

Doch, met bekwaamheid/talent alleen kom je er niet. Formule 1 is en blijft nog altijd een mechanische sport en je mag nog de meest afgetrainde rijder in een draak van een auto plaatsen, dan leert de wetenschap dat als je concurrent puur op motorvermogen 1 seconde vlugger is dan jezelf, je het onmogelijk kunt halen. We spreken in de F1 soms over 0,001 seconden die het verschil kan maken.

Nu, Stoffel, mocht je dit lezen (ik betwijfel dat zeer sterk),…. je hebt een plaats in de F1,… heb geduld, de rest komt vanzelf kerel! Ik duim in ieder geval voor je!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.