Ne wup en ne droai

In een wereld waarin #fakenews en politieke schandalen nog lang geen verleden tijd zijn, zou ik het haast vergeten te schrijven hebben. John is reeds 1 jaar een volbloed eigenaar van vastgoed! Het was mijn moeder die er mij op wees dat eind februari het een jaar geleden was dat ik met dozen trap op trap af aan het hollen was en ik mij reeële zorgen had gemaakt dat mijn meubels door een onvoorziene miscalulatie van de gehuurde meubellift gingen donderen.  Ik weet nog goed dat we aan destijds aan de keukentafel zaten te filosoferen dat het niet snel genoeg kon gaan en dat we allen blij gingen zijn als het effectief passé was. Wat blijkt, in een wup en ne droai  zijn we effectief een jaartje verder en heb ik 1 jaar van mijn opgedane krediet afbetaald. Hooray!

Een wup en ne droai, het is één van de zovele sappige West-Vlaamse spreekwoorden die ons dialect rijk is. Ik weet dat de hooggeschoolde deelnemers van Temptation Island dat spreekwoord anders interpreteren, maar concreet wil het betekenen dat iets véél vlugger tot het verleden behoort alvorens je effectief echt doorhebt.  Natuurlijk had ik het, in mijn situatie, al véél langer door hoor, but let’s not split hairs shall we?

Ne wup en ne droai, pfff,…tis ook al bijna een maand geleden dat ik afscheid heb moeten nemen van Tim. Het is vreemd weetjewel, als je nog SMS berichten in je slimme telefoon tegenkomt en je nog een verloren gewaande email van ‘em nog in je mailbox aantreft.  Wat kunnen je de uitspraken van de Amerikaanse versie van tante Sidonia je dan nog schelen nietwaar.

Dat Patricia Paay redelijk pissig was na het uitlekken van haar verboden video op het WereldWijdeWeb laat me eigenlijk vrij onverschillig. Toegegeven, ik had nog nooit van die madam gehoord, en de kans dat ik haar (nu ik haar tegen wil en dank zou moeten kennen) een tong ga draaien is zekerlijks uitgesloten. Als er dan toch nog enige troost mag zijn voor mevrouw PP (je moet die 2 letters eens in het engels na elkaar uitspreken…),..dan is de wetenschap dat ook dit euvel in ne wup en ne droai, zal worden doorgesjast.

Hopelijk verkoopt ze me na het lezen van deze laatste alinea, letterlijk, geen wup en ne droai,… 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.