Easteregg(s)

Het is Pasen, en vermoedelijk hebben héél wat jonge ouders eitjes verborgen in de tuin waarnaar de kinderen op zoek kunnen gaan. Ze hebben ook geen chance natuurlijk, want de temperaturen waren gisteren haast zomers te noemen en ik vrees dat de eitjes of paashaasjes hun herkenningsvorm op dit ogenblik wel zullen verloren hebben.

Nu, alhoewel ik in het bezit ben van een tuin maar geen kinderen heb rondlopen (of toch niet dat ik weet), en chocolade voor mijzelf verstoppen verschrikkelijk idioot is, (omdat ik die dan toch direct kan vinden,…) ga ik het in dit schrijfseltje hebben over “easter eggs” oftewel, verborgen grapjes in computerprogramma’s, films, muziek,… und so weiter.

Toen ik mijn eerste stapjes aan het zetten was in DTP software was er een mede-leerling die me ooit verklapte van “ei… John,… dat moet je es doen in QuarkXPress!” Nee, dat woordje “ei” slaat niet op het feit dat ik het verstand van een eierdooier heb, maar is eigenlijk een typisch West-Vlaams woordje voor “hey”. Soms zijn West-Vlamingen lui, en slaan we een lettertje over. Ik zou natuurlijk de easter egg van het programma XPress kunnen uittikken, maar ik ben in een iets luiere bui vandaag, dus ik zal dit schrijfsel wat opsmukken met filmpjes. Sound good?

QuarkXPress “Easter Egg”

Begin 2019 ben ik verandert van job, en moest ik opeens aan de slag met Adobe Indesign. Een softwarepakket dat ik ruim 15 jaar niet gebruikt heb en ik holderdebolder heb moeten trainen aan mijzelf. Tis altijd een uitdaging, en things go smoothly. In de speurtocht naar zogenaamde tutorials en tips ’n tricks kom je uiteraard de welgekende easteregg tegen. Want jawel, ook Indesign heeft die, al heeft het bedrijf Adobe toch wel inspiratie gezocht bij de makers van XPress. Awoe! 🙂

Adobe Indesign “Easter Egg”

Het zou mij wat ver leiden om alle easter eggs neer te schrijven dat ik ken, zoals ik al aangaf ben ik vandaag in een ietwat luiere mentale staat. Leuk weetje, ikzelf heb ook mijn eigen easter egg dat ik toch al geruime tijd af en toe durf inplanten in een grafisch bestand. Nee, niet eentje dat je meteen kan zien, want mocht die easter-egg in druk zichtbaar worden, dan heb ik het gescheten natuurlijk en de vakidioot inmijzelf zou het zichzelf nooit vergeven. Een staaltje flauwe John-humor, waarbij de lachmeter bij velen op 1/10 zou blijven kleven, maar ach ja,… 🙂

Behoorlijk flauw,…

Heb je zelf easter eggs? By all means,… share! 🙂

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Pad (dier) vs ribbib (geluid dat kikker/padachtigen maken) ….. zeer flauw en wat vergezocht, maar doe dit af en toe

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.