Dweilen,…

Moge het een jaar zijn met véél geluk en…. OK tot zover het welbekende cliché dat ieder mens (jawel including myself) wel zegt tegen zijn medemens rond deze periode.

Het nieuwe jaar was nog paar uurtjes oud of de eerste berichten van vandalisme, baldadigheden door relschoppers en jawel overlijdens waren alweer een even cliché nieuwsfeit. People, they will never learn.

De wereld, of althans de gebeurtenissen in de wereld, zijn een beetje vergelijkbaar met het gezegde “dweilen met de kraan open”. Het scenario dat de kelder volledig droog zal zijn lijkt een certified utopie als de bron van de oorzaak nooit wordt aangepakt. Het gepeupel (want ja dat zijn we uiteindelijk) wordt rond de jaarwisseling volgens een vooropgesteld scenario uitgesproken door de machthebbers van Kerk en Staat en doet me vaag terug denken aan scenes uit de bekende film “The Name Of The Rose”.

Het is me wat. Een moraal verkondigen waar het gepeupel aan te kort schiet terwijl de tegenstrijdigheid van diezelfde moraalridder op dat eigenste ogenblik in beeld wordt gebracht bij het verkondigen van die moraal. Kan je nog volgen? 🙂

Uiteraard is het zogenaamde dweilen met de kraan open van toepassing, want diegenen die ons aanzetten tot dweilen, zijn meteen ook de reden waarom we uiteindelijk moeten dweilen. Het lijkt er op dat het gezegde wel voor altijd zal bestaan, want zoals ik al schreef, wat men wil bereiken op wereldniveau is een utopie. Peace sells good, but who is buying?

Als iedereen voor zichzelf de hoofdreden van hun persoonlijke dweilen zou aanpakken, dan heb je jezelf niks te verwijten dat je ooit in een soort utopie geleefd hebt. Het belangrijkste is immers dat je eruit geraakt, tenzij je je schikt naar die utopie. Het jammerlijke is namelijk in een utopie te blijven bestaan, er niet mee akkoord gaan, en er niks aan veranderen. *inside wink*

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Amai! Mijn titelkeuze is dus erg toepasselijk! Hopelijk iets opgestoken van de workshop? Ik had er nog niet van gehoord.

  2. Was één van de boeiendste workshops die ik ooit volgde. Je krijgt geen antwoorden, maar je wordt aan het denken gezet en bekijkt alles vanuit een andere/ruimer perspectief. Ik raad ‘m zeker aan. In principe is ie gratis (op donatiebasis). De mensen die de workshop geven, Marc en Caroline, zijn op zich al een grote inspiratiebron in deze wereld.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.