Ok, laten we eerst en vooral een deal maken. Beloof me, dat je me niet zult uitlachen of nomineren voor “meest bizarre tip van het jaar” na het lezen van dit schrijfsel. Wat ik je nu zal schrijven zal erg raar en zelfs een beetje, wat zeg ik een beetje, een beetje erg absurd overkomen. Maar, anders zou ik het niet schrijven natuurlijk, geloof me op mijn woord, want het werkt! Althans dat is mijn proefondervindelijke ervaring. Al diverse keren zelfs!

Situatieschets. Heb je het ooit al voorgehad dat je een glaasje teveel op had of iets had gegeten dat niet zo slim bleek achteraf? Een situatie waarbij je in je bed lag te zweten en ijlen, met een meer dan onregelmatige ademhaling? Een situatie waarbij dat akelige gevoel in gans je kadaver op komt, waarbij je het gevoel krijgt dat je ieder ogenblik naar het toilet zal moet spurten, om een geforceerde verwijdering van overbodige maaginhoud via de uitgang aan het gezicht uit te voeren? Geef toe, ik vertel het redelijk braaf en subtiel. Maar je snapt, hopelijk, wat ik bedoel? Mooi!

Wel! Als je dat ooit nog eens voorhebt, en ik denk dat dit bij mij toch zeker 8 jaar moet geleden zijn, dan heb ik een gouden, doch onorthodoxe tip voor je waarbij je het spurten naar het toilet (eventueel) kunt vermijden en je leed vlugger voorbij zal zijn. Sterker nog, je zult je zelfs vlugger gezonder voelen. Een persoonlijke tip in de trend van “tante Kaat”? Douchegel!

Douchegel John? Moet ik dan douchegel drinken? Wat? Drinken? God nee, waar zie je me toch voor aan? Maak het nu ook weer niet te absurd als je wilt, want wat ik aan het schrijven ben, meen ik echt. Nee, je hoeft het uiteraard niet te drinken, maar je moet er gewoonweg aan ruiken! Jawel, snuiven, ruiken. Met je neus dus.

Neem dus een potje met douchegel bij de hand, maak het klepje open en snuif regelmatig de geur van de douchegel op terwijl je een knijpbeweging maakt op het potje. De knijpbeweging zorgt ervoor dat de geur van de douchegel intenser en dus ook sterker wordt. Relatief vlug zal je merken dat het opsnuiven van de geconcentreerde frisse geur ervoor zal zorgen dat je je vlugger beter voelt en de neiging tot, you know what, zal verdwijnen. Je zult zelfs merken dat wanneer je tussenin niet aan de douchegel ruikt, je dat mottige gevoel opnieuw vlug zult krijgen. Maar door het herhalen van het snuiven op regelmatige basis, verdwijnt het gevoel om, you know what, en wordt de lijdensweg dat aan intoxicatie verbonden is, veel aangenamer

Het spreekt natuurlijk voor zich dat wanneer de intoxicatie dermate hoog is, dat de vlieger helaas niet zal opgaan. Je kan moeder natuur niet bevelen of bedriegen. Het is zeker geen bulletproof wondermiddel, maar het is volgens mij wel een manier om ervoor te zorgen dat het braakcentrum in de hersenen minder getriggerd wordt en je dusdanig die onaangename ervaring in bepaalde gevallen kan en zal vermijden.

Probeer het, als het zover is, gerust eens uit zou ik zeggen en weet me te schrijven of ik gelijk had of niet. Zoals ik al schreef, bij mij werkt het verbazend goed en ik zie niet in waarom het bij iemand anders niet zo zou zijn. In mijn iets jongere jaren heb ik deze techniek toch enkele keren toegepast en heb ik achteraf de ervaring vrijblijvend verkondigd. Doch, quasi iedereen bekeek me op dat ogenblik met een ongeloofwaardige blik en nam mijn raad helaas niet serieus. Het gebeurt wel vaker dat mensen me niet serieus nemen hoor, ik kan het ook maar delen natuurlijk. Maar ach, ik ben dan ook vrij speciaal, en je hoeft me niet te geloven. *grijns*

Dit lijkt me trouwens een leuke vraag voor de “Zoete Inval”, waarbij men nooit het antwoord zal raden volgens mij. Toch?


Bron afbeelding: Caleb Oquendo / Pexels

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Dank u voor de tip maar ik kan mij niet herinneren wanneer ik nog eens in dergelijke situatie ben terecht gekomen, maar je weet nooit.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.