Club 27

Er zijn zo van die clubjes waar je als sterveling nooit of te nimmer tot toe wil behoren. Althans als je als nuchtere mens door het leven gaat zal het verkrijgen van een levenslange clubkaart zich (als alles goed gaat tenminste) véél geringer voordoen dan dat je als mens een ongewoon bestaan leidt. De muziekwereld kent al decennia lang het fenomeen van de zogenaamde “Club 27/Forever 27”. Een luguber en berucht clubje van toch wel vrij bekende muziekartiesten die de magische leeftijd van 27 lentes nooit overschreden hebben. Het haast mythische fenomeen valt niet te verklaren en het zou me héél sterk verwonderen als alle huidige clubleden er bewust voor gekozen zouden hebben om dit lidmaatschap te aanvaarden.

Hoe luidde die welbekende song van Alphaville weer,… “Forever Young”?  Het is gewoonweg onmogelijk om je een lid van Club 27  voor te stellen als kwieke zestigers met een bierbuik en kalende kruin die een reunie spelen voor een even kwiek publiek. Het visuele shocking effect dat wijlen Mariska Veres zoveel jaar later teweegbracht bij gewezen aanbidders toont aan dat de tand des tijds op iedereen zijn effect heeft. Onverbiddelijk, onvervalst, en voor iedereen gelijk. Omdat het nu eenmaal zo gaat, omdat het een “natuurlijke gang” van zaken is. Niet voor iedereen echter, want het is niet weggelegd voor de clubleden van “Club 27”.  Jimi Hendrix zal nog vaak rebels zijn gitaar in brand steken, Jim Morrison zal altijd een inspirerend sexsymbool blijven en Kurt Cobain zal altijd de getormenteerde jongen zijn met de goudgele haren.

Amy Winehouse vervoegde zich vandaag tot die club. Haar lidkaart lag mogelijks reeds enige tijd te wachten en vandaag is ze die komen ophalen. Be it as it may,… het ga je beter.

Klik hier voor een  complete ledenlijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.