“Belgian Bastards”

Een beetje in de trend van een vorige blogpost “émoh (joengens toch)“, putte ik deze keer mijn “schrijf-inspiratie” uit deze van Geert Hoste.

Is dat meisje met de rode bikini jullie opnieuw opgevallen?  Je weet wel dat meisje met hare rode bikini op Werchter? Persoonlijk kende ik haar zoals de meeste mensen tot een jaar geleden niet, maar toen ik vorig jaar op een morgen de krant opensloeg,terwijl ik een eerste hap uit mijn boterham met choco nam, dan viel ze wel meteen op. Voor de mensen die het toen gemist hebben, geen paniek want ze staat er opnieuw in. Dat beeld van het meisje met gestrekte armen in de lucht op Werchter en het “rockende gebaar” makende richting het podium,… ronduit fantastisch! We hebben vorig jaar ook gezien hoe één enkele foto in de krant je de eeuwige “sterrenstatus” kan bezorgen. Wel, dan denk ik dat we over een kleine 5 jaar getuige gaan zijn van de VTM-versie van “Baywatch”. Ja, echt waar,…Pamela Anderson, of althans wat haar vertegenwoordigde, werd namelijk ook tijdens een “footballgame” in beeld gebracht en dat lanceerde ook haar carrière in een sneltempo. Dus, als het Pamela Anderson of zelfs een bus bejaarden in “Benidorm Bastards” lukt om op TV te komen en daarmee hoge kijkcijfers te halen, waarom zou het dan voor het “bikinimeisje” niet weggelegd zijn?

Alle rockende bikinimeisjes en de ongezonde eetgewoontes van dhr. Bart De Wever nog aan toe, België is een fantastisch land. Ja, echt waar, België is een fantastisch en werkelijk onverklaarbaar spectaculair land. Niet alleen kan er mogelijks een algemeen verbod op het drinken van wijwater komen, ook dreigen we op termijn het eerste Europese land te worden met het recordaantal ontdoopte inwoners in een tijdspanne van een klein jaar.  Nu had België, ondanks alle negatieve reclame dat het in het verleden te verduren had gekregen, nog altijd de “Bruine Pater van Westvleteren” achter de hand om als “hoogstaand product” mee naar buiten te komen. Maar ik twijfel er naar mijn gevoel sterk aan of we de benaming van “hoogstaand product” eigenlijk nog mogen vermelden tov het buitenland. Over het naar buiten komen gaan we al helemaal niet meer spreken. In televisieland heeft men trouwens niet veel nodig om een kijkcijferkanon te lanceren. Ik vraag me daarom af  of “Belgian Bastards” misschien ergens in de lade van één of ander producer zou liggen?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.