Wonder what’s next?

Moest Frank Dingenen het liedje “de nies in de neus” nu hebben uitgebracht, dan zou hij denk ik op weinig bijval kunnen rekenen. Alhoewel, misschien overdrijf ik wat hoor, humor is een zéér nuttig middel om bepaalde dingen in het leven te verwerken en als we dat al niet meer mogen, ja then the shit really hits the fan!

Ah ja, Corona, Covid-19, het zijn zo woorden dat de mensen stilletjesaan beu beginnen te geraken. Het is eerder frustratie hoor, je mag/kan haast niets meer, je moet van thuis uit werken (wat als single dude als ik, best wel eens lastig kan zijn) en je vind nergens nog WC papier in de winkels. Nee, je ontsnapt er écht niet aan anno 2020. Radio, televisie, Internet, … de small talk bij je lokale bakker… het gaat allemaal om dat ene nieuwsonderwerp.

Don’t get me wrong, het is uiteraard zéér goed dat mensen geïnformeerd blijven ivm de pandemie dat op ogenblik van schrijven de wereld in zijn greep houdt. Hadden we nog in de tijd van priester Daens (ja, ik heb die film recent herbekeken), dan ging ik, wegens ongeletterdheid en ongeïnformeerd, liggend op een kar door de straat worden voortgeduwd, terwijl mensen op ongekookte patatten aan het sjieken waren en mij gingen aanstaren.

Respect voor al het zorgend personeel in de wereld en excuses dat ik niet zoals véél van mijn buren, elke avond om 20u met mijn potten en pannen sta te slaan op mijn balkon. Ook al heb ik begrip voor dergelijke acties, ik heb nooit behoefte gevoeld om mij te laten meeslepen in dergelijke symbolische acties in welke situatie wat dan ook.

In mijn ivoren-toren-filosofie zou je gaan vermoeden dat de pandemie een techniek van moeder natuur is om de overbevolking op onze planeet aan te pakken. Tja, iemand met een sterfgeval in de familie of vriendenkring op dit ogenblik is daar natuurlijk vet mee. Uiteraard gaat men Covid-19 zonder enige twijfel (op termijn) kunnen bestrijden, maar I wonder what’s next?

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.