Vuiltje aan de lucht

Mocht je in een filmpje op Youtube zien dat mensen aan een koord trekken waarbij er expliciet een bordje hangt van “niet aan koord trekken, gevaar” dan zou je naar alle waarschijnlijkheid denken van “wat voor idioot ben jij!”. Toch?

Nu ja, ik hoef het niet meer te schrijven, maar de wereld is op ogenblik van publiceren van dit schrijfsel in de greep van het Corona-virus. Ik begin een klein beetje een hekel aan het woord te krijgen, alboewel ik ten zeerste apprecieer dat het probleem wereldwijd wordt aangepakt. Jawel, anno maart 2020 kan je geen radio, TV of nieuwsbrowser meer opzetten, of je hoort of leest experts bezig over deze pandemie. Ik kreeg deze week zelfs een 2-tal mailtjes van BE-Alert. Well that’s a first.

Tussenin hoor je politici nietszeggend brabbelen. Mensen die momenteel het perfecte excuus hebben dat we bijna 1 jaar (!) na de verkiezingen van in mei 2019 nog altijd geen regering hebben. En het is eigenlijk beschamend als je de bedenking maakt dat we, althans iedereen die belastingen betaalt, dit soort mensen hun salaris schenkt. *Mjeh!*

Op 13 maart 2020 werd er beslist dat er vanaf middernacht in het weekend geen enkel café, restaurant of niet noodzakelijke winkel meer open mag zijn. Doch, de doorsnee Belg/Vlaming/Waal is weer zéér inventief en gaat dan maar letterlijk over de grens om daar zijn of haar gewilde pint bier of koffie te slurpen. Tsja…wa wilde nu feitelijk dak daar nu op zeg? Ik refereer naar mijn eerste alinea waar ik mijn ergernis in zekere zin nog beschaafd heb neergeschreven.

Hoogstwaarschijnlijk is de gedachtengang dat er in principe geen vuiltje aan de lucht is en dat het nog altijd een zogenaamde ver-van-ons-bed-show is. Dat is het echter niet! Het feit dat alle grote sportevenementen (incl de F1 dat dit weekend weer van start ging gaan) werden geannuleerd, dat diverse landen de noodtoestand hebben uitgeroepen en diezelfde landen zéér strenge maatregelen hebben genomen, zet bij dit soort mensen helaas niet aan tot denken.

De mens is van nature egocentrisch, maar daarmee vertel ik geen nieuwtje.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Het gekke is dat je van een egocentrisch individueel toch zou verwachten dat ze er net alles aan zouden doen om het virus zelf niet te pakken te krijgen? Niet dus. Onbegrijpelijk sommige mensen (ook die wc-papier-hoarders!)
    PS. Wel leuk om hier via internet in contact te blijven met elkaar 🙂

  2. Ja, ik ben ijverig dit weekend! Je vergeet Whatsapp nog Mel, … dat gaat nog rapper dan blogschrijven!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.