F1 Hypothese

Het is grappig om een blogpost over de F1 net voor de aanvang van het seizoen eventjes terug te lezen. In de F1 wereld komen voorspellingen maar zelden uit en het is zelfs voor de meest ervaren F1 kenners op deze aardbol altijd koffiedik kijken wie er de beste kaarten in huis heeft. Hypotheses zijn goedkoop en doen gelukkig niemand kwaad. Bij het schrijven van deze post is het seizoen 2010 afgelopen en waag ik mij aan een iets veiliger scenario.

Zo had ik het compleet fout toen ik schreef dat iedereen wel wist wie er bij Mercedes GP de plak ging zwaaien.  Iedereen had namelijk verwacht dat Michael Schumacher de dominerende figuur zou zijn. Niet dus, want de bolide van 2010 was bijna het tegenovergestelde als deze van 2009.  In de wijsheid echter dat de man 7 wereldtitels op zijn naam heeft staan, en daarmee in de F1 wereld als levende legende wordt beschouwd dan kan je mijn logica best begrijpen. Nico Rosberg werd, door mijzelf, van de meet af afgeschreven omwille van zijn roekeloze stuurmanskunsten met bijhorende povere resultaten.  Foutte inschatting dus, want de jongeman heeft het voortreffelijk gedaan en heeft “der Michael” ettelijke keren in het zand doen bijten. De jonge knaap toonde zich véél volwassener dan hij oorspronkelijk deed uitschijnen en ik heb er gaandeweg het seizoen respect voor gekregen.

Jenson Button en Lewis Hamilton hebben zich al bij al nog deftig gedragen binnenin het Mclaren-kamp. Mijn voorspelling was dat het ging knetteren, en ook hier ben ik dus compleet de mist in gegaan. De zware stormen dat het team gekend heeft tussen het duo Alonso-Hamilton zijn zo goed als uitgebleven en hebben eindelijk voor wat stabiliteit gezorgd binnenin de renstal.

Adrian Newey’s hypothese uit 2006 daarentegen is wel uitgekomen want Red Bull Racing is de grote winnaar met zowel de constructeurs als de rijderstitel op zak. Newey verklaarde immers aan de pers kort na zijn overstap van Mclaren Mercedes om hem de nodige tijd te gunnen alvorens hij een competitieve wagen uit zijn mouw kon toveren.  Red Bull geeft je vleugels want Sebastian Vettel vliegt de geschiedenisboeken in als de jongste F1-wereldkampioen tot op heden en was, hoe kan het ook anders, de meest competitieve rijder van het veld. De jonge Duitser heeft het echter niet voor niks gekregen want het bleef tot in de slotfase van het seizoen uitermate spannend dankzij zijn teammate Mark Webber, Fernando Alonso (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mclaren Mercedes).  De regeltjes hebben deze keer weldegelijk hun nut bewezen en hebben voor een schitterend seizoen tot de laatste race gezorgd. Op naar Seizoen 2011! ***WROAMMMM***

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.