Rebel without a clue

De tijd vliegt en mensen veranderen. Het zijn 2 clichés, en we weten allemaal dat als je die dingen in een zin verwerkt je meestal de waarheid aan het verkondigen bent.  Terwijl de rebel in mij in een ver verleden de gewoonte had om op de binnenzijde van zijn ringmappen de ene stoere slagzin na de andere neer te pennen, is er anno 2011 nog bitter weinig van die rebel te bespeuren.

Mijn toenmalige heilige outfits bestaande uit longsleeve muziek shirts, zwarte jeans, en bijpassende combatboots zijn reeds lang in een container gestopt. De ambities die ik toen koesterde om mijn haren “hardrock-lang” te laten groeien zijn voor altijd opgeborgen. De muziekposters die mijn toenmalige puberkamer sierden zijn reeds lang ritueel gescheurd, en die slagzinnen waar ik het in het begin over had komen me nu iets te puberaal over.

Dat eerste cliché heb ik vrij recent nog even mogen ervaren. Waar ik voorheen niet snel genoeg weg kon trok mij namelijk deze keer onweerstaanbaar aan. Ik was namelijk ingegaan op een oud-leerlingenavond van mijn toenmalige secundaire school waar ik talloze uren de pleisterwerken op het plafond had bestudeerd. My god has it been that long? De rebel in mij ging het voorheen nooit hebben toegestaan en ik beken ruiterlijk dat ik de eerste jaren na mijn “vrijlating” totaal geen behoefte had om “de gevangenis” nog eventjes een bezoekje te brengen.

Nu stond ik daar gemotiveerd te kakelen tussen leerkrachten die ik voorheen mogelijks verfoeid had. Ze meeste onder hen herrinerden mijn naam nog en ik vraag me tot op heden nog altijd af of dit nu positief of negatief te interpreteren valt. Wetende dat ik uiteindelijk ook op mijn pootjes ben terechtgekomen hield ik in de ene hand een pint bier vast en schudde ik met de andere hand gemeend deze van mijn ooit gezworen vijanden.  Het tweede cliché klopt. De “rebel-without-a-clue” in mij is dood, want ik genoot van iedere seconde.

 

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.