Prikkelbaar

Als ik het Internet zo wat afschuim, en ja dat doe ik eigenlijk wel eens vaker, dan zit ik blijkbaar in fase 4 van rouwverwerking. Althans, fase 4, dat is als ik bepaalde websites mag geloven als men claimed dat het rouwproces uit 7 fases bestaat. Een andere website heeft het dan weer over 5 en nog een andere over … ah fuck it, bende derderangs psychologen, … ik ben simpelweg in de prikkelbare fase. Voila!

In een vorig leven, want ja mijn leven heeft een afslag genomen naar een nieuw hoofdstuk waarbij mijn leven voor 18 december 2021 compleet achter mij ligt, was ik ook wel eens prikkelbaar. Er is een reden waarom ik aan blogschrijven doe weetjewel. De ene mens verwerkt zijn gevoelens met muziek, een andere met pintelieren, en nog een ander mens zegt/schrijft/doet dan weer helemaal niets. A vous l’honneur et les fleurs wat voor jou het beste lijkt. Een handboekje kopen in de Standaard Boekhandel over wat de beste manier is om met dit soort dingen om te gaan is niet mogelijk helaas.

Momenteel zit ik vrij vlug op mijn figuurlijke paard. Het is fout van me, ik besef het maar al te goed, maar het is sterker dan mijzelf. Ik heb nog geluk dat ik genoeg mentaal ontwikkeld ben (als ik dat mag zeggen) dat ik het zelf door heb dat ik “fout” bezig ben soms. Nu ja, “fout”, … ik schrijf het bewust tussen aanhalingstekens, omdat het niet echt fout is. Het is begrijpelijk en ergens normaal na alles wat er gebeurt is op die bewuste dag en ik hoop dat ik toch mag schrijven wanneer “people are pushing my buttons”, ik toch ook eens kortaf en grof mag reageren? Toch? Hij/zij houdt zich ook niet in, … dus dan mag hij/zij ook niet schrikken van het zogenaamde “boomerang-effect” dat ze zelf hebben uitgelokt.

Ah, het is niet altijd zo hoor, ik ben doorgaans nog altijd vriendelijk en behulpzaam. Maar ik kook helaas wat meer over dan vroeger en ik heb de laatste tijd van die momenten dat ik met scherp schiet, zonder dat ik waarschuwingen geef.

:-/ … *zucht*

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.